Навзано 5 перевав Android над iOS

Найбільш популярними операційними системами для смартфонів є iOS від Apple, і універсальна система Android. Найчастіше обивателі вважають, що дорожче – значить, краще. Однак, питання стоїть скоріше в зручності користування і те, які цілі переслідує користувач. Найчастіше люди не використовують всього потенціалу девайса при виконанні повсякденних завдань.

Розширення пам’яті.

Майже у всіх телефонах на Андроїд є слот для карти пам’яті microSD. Ця функція дуже корисна для тих, хто любить портативність даних. Завжди можна дістати карту пам’яті і перекинути файли або фото на домашній ПК. До того ж, слот пам’яті майже безмежний, нові телефони підтримують карти до одного терабайта даних, чим можуть похвалитися не всі повноцінні комп’ютери.

Встановлення програм.

Стандартним магазином додатків на Андроїд є Play Market, аналог якого на IOS є Appstore. Додатки відрізняються дизайном, але суть одна – установка і покупка ігр та програм. Однак, для Андроїда є інший шлях – скачування неліцензійних настановних APK файлів. Даний спосіб дозволяє не тільки безкоштовно завантажувати платні версії додатків, але і просувати додатки поза плей маркету, наприклад, якщо воно не проходить за правилами сервісу. Ця функція недоступна на пристроях від Епл.

Ціноутворення.

Телефони на андроїдах мають велику варіативність цін. Від найдешевших до топовим флагманів, на будь-який гаманець. Таку ж варіативність мають комплектуючі. Провід зарядок, блоки живлення, чохли і захисні скла на андроїди бувають на порядок дешевше їх аналогів на Айфони.

Радіо і блютуз.

На девайсах з IOS відсутє радіо взагалі. Звичайно, в наш час ця функція не так затребувана, проте для любителів старих часів або літніх людей радіо є важливим компонентом смартфона. Щодо блютуз – Айфони можуть лише працювати з бездротовими пристроями, але для передачі файлів використовую свою функцію AirDrop, що ускладнює передачу даних на різних системах.

Свобода володіння.

Люди, які мають айфон, не мають почуття володіння телефоном, незважаючи на велику ціну апарату. Цілком стандартна ситуація, коли смартфон сам по своїй волі оновлює операційну систему або додатки. На андроїд користувач сам вирішує, оновлюватися чи ні, а також при отриманні особливих (ROOT) прав з’являється можливість залізти з будь-яку папку на пристрої.

Незважаючи на безліч переваг Андроїда перед IOS, це не означає, що одна система краща за іншу. У більшості випадків кожен вибирає для себе те, що йому зручно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.