Чи варто купувати смартфон Meizu у 2021 році?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Meizu минулого року пішла з глобального ринку, випустивши свої моделі Meizu 17 та Meizu 17 Pro виключно для китайського ринку. Щоправда, це були більш доступні флагмани, ніж багато конкурентних рішень, але тоді не особливо було варто їх купувати, оскільки конкуренти від, наприклад, Xiaomi, пропонували все те саме, ще й за більш доступною ціною (якщо ви, звичайно, не фанат продукції Meizu). Варто розібратися, чи змінилося щось після виходу Meizu 18 і чи варті ці моделі нашої уваги. 

Слід розпочати з того, що моделі стали дорожчими за своїх попередників, але це відобразилося і на характеристиках – моделі стали у всьому набагато “більш флагманськими” у багатьох аспектах. У першу чергу, це, звісно, дисплей у Meizu 18 Pro – тут встановлений флагманський AMOLED-дисплей Samsung E4 з діагоналлю 6.7 дюйма, роздільною здатністю 3200 х 1440 пікселів та частотою оновлення 120 Гц. У Meizu 18 характеристики дисплея такі самі, лише діагональ складає 6.2 дюйма. Важливо звернути увагу на те, що грані у дисплея загнуті, причому всі 4 (бокові – більше, нижня та верхня – менше). 

В плані продуктивності у моделей також все в порядку – за їхню роботу відповідальний флагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 888, в парі з яким працює оперативна пам’ять стандарту LPDDR5, внутрішня пам’ять тут стандарту UFS 3.1. Обидві моделі підтримують роботу в мережах п’ятого покоління завдяки вбудованому модему Qualcomm X60 5G. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За автономність у Meizu 18 Pro відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, є підтримка швидкої зарядки потужністю 40W, бездротової зарядки та реверсивної бездротової зарядки потужністю 10W. У Meizu 18, натомість, встановлений акумулятор об’ємом 4000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 36W, а от підтримки бездротової зарядки, на жаль, немає. 

Meizu 18 Pro оснащений основною камерою з головним сенсором Samsung GN1 50 МП, ультрашироким Sony IMX616 32 МП, телефото 8 МП з трикратним оптичним зумом та ToF-сенсором, а також фронтальною камерою 44 МП. У Meizu 18 камера відчутно гірша – тут встановлена основна камера з головним сенсором Sony IMX682 64 МП, ультраширока 16 МП та телефото з трикратним оптичним зумом, а ToF-сенсора немає. Роздільна здатність фронтальної камери складає 20 МП. 

Meizu 18 коштує від 677 доларів за версію з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, а Meizu 18 Pro – від 769 доларів за таку ж версію з об’ємом пам’яті. Моделі коштують достатньо дорого, а враховуючи, що серед конкурентних рішень іноді нижча ціна, такі самі характеристики та офіційна підтримка в Україні, покупки смартфонів Meizu зараз не має сенсу. 

У старшої моделі достатньо стандартний форм-фактор, через що багато конкурентів (часто кращих за співвідношенням ціни до якості), а молодша, хоч і компактна, але має у багатьох аспектах гірші характеристики, ніж старша, через що не варта нашої уваги. Слід також звернути увагу на те, що за таку ціну у комплекті немає зарядного блока. На жаль, на даний момент моделі Meizu не можна назвати варіантом, достойним покупки, принаймні доки компанія не знизить ціну та не вийде на український ринок офіційно. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.