Експерти: Швидка зарядка не нищить батарею смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання технології швидкої зарядки не призводить до прискореної втрати батарей смартфона свого ресурсу. Експерти пояснили, чому сучасні мобільні пристрої спокійно витримують стрімке заповнення заряду.

Виробники з кожним роком підвищують потужність смартфонів і ємність акумулятора. Це обумовлено в тому числі впровадженням підтримки стандарту 5G, більш активно витрачає заряд, якщо порівнювати з LTE. На тлі цього популярною стала технологія швидкої зарядки. В деяких випадках потужність такої перевищує 100 Вт, дозволяючи повністю заповнити заряд батареї ємністю в 4000 мАг менш ніж за півгодини. Багато хто побоюється, що таким чином є ризик угробити акумулятор завчасно.

Компанії Oppo і TUV Rheinland організували лабораторне випробування, тестуючи смартфон з батарей в 4000 мАг. Його заряджали за допомогою технології SuperVOOC 2.0 потужністю 65 Вт. Виявилося, що навіть після 800 циклів зарядки / розрядки акумулятор зберігає до 90% від початкової ємності. За умови, що заповнюють заряд пристрою не частіше разу на день, цього має вистачити для працездатності батареї протягом більш ніж двох років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.