Названі небезпечні додатки для очищення пам’яті смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці перевірили додатки для очищення пам’яті смартфона. Вони виявили деякі підозрілі програми.

Мова йде про додатки-клінера. У найпопулярніших з них мільйони завантажень в Google Play Market. Фахівці вивчили частину з них. Всього було перевірено 60 додатків.

Найчастіше мінусом таких програм було велика кількість реклами. Також зустрічалися програми з надлишковими запитами доступу до різних функцій. Були знайдені і два додатки з ознаками вбудованих шпигунських програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці розповіли , що реклама була занадто нав’язливою в наступних програмах: Master Phone Cleaner, Junk Clean, Cache cleaner, All Cleaner – Memory Clean, Speed Booster і Phone Master Cleaner: Cache clean & Speed Booster.

Більше половини вивчених додатків «простежують» Wi-Fi-мережу. Серед них Cleaner Ultimate – Battery Saver booster & cleaner, Super Power Cleaner, Clear Cache & Speed ​​Up Phone і ряд інших.

Занадто багато дозволів на доступ до функцій смартфона запитують такі додатки: Cleaner Ultimate – Battery Saver booster & cleaner, Super Power Cleaner, Clear Cache & Speed ​​Up Phone, Ace Cleaner, Master Phone Cleaner Battery Saver & Speed ​​Booster і Phone Cleaner App 2020 року – Android Cache Cleaner.

І нарешті шпигунські ознаки знайшли в двох додатках – Speed ​​Cleaner – Phone Booster & Battery Saver і Phone Cleaner – Clean Ram & Junk Cleaner & Booster.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.