Українців попередили про способи стеження через смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний розробник мобільного програмного забезпечення компанії Slaxico Ігор Толуб’як розповів GSMinfo про те, як можна стежити за людиною через смартфон.

За його словами, для стеження українцям не потрібні якісь спеціалізовані знання і навички, а способи можна розділити на легальні і нелегальні. Наприклад, батьки можуть контролювати свою дитину за допомогою спеціальних додатків.

Однак експерт попередив, що такі додатки є незаконним варіантом стеження, оскільки контроль здійснюється, як правило, без відома жертви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як розповів Толуб’як, смартфон може розповісти дуже багато інформації, наприклад, про місце відпочинку, відвідування тих чи інших місць. «Питання тільки в тому, хто саме володіє цією інформацією», – підкреслив він.

На думку фахівця, реклама не заподіє шкоди. Якщо ж говорити про небезпеку, то її можуть становити віруси, які можна випадково встановити на телефон під виглядом нешкідливої програми. Експерт пояснив, що, отримавши певні дозволи, такі додатки можуть використовуватися в якості шпигунів або красти персональні і платіжні дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.