Названо додатки, які “вбивають” смартфон

Звичайно ж якщо в вашому смартфоні 12 ГБ ОЗП, то ви навряд чи протягом життєвого циклу пристрою зіткнетеся з такою проблемою, як нестача пам’яті. Свого часу, практично всім власникам девайсів з невеликим розміром ОЗП доводиться шукати причини зниження продуктивності. Як її підвищити на слабкому смартфоні – читайте далі.

Основні «пожирачі» оперативної пам’яті – мобільні додатки. Чим їх більше і їх вимоги до роботи вище, тим швидше вам доведеться побачити системне повідомлення про брак ресурсу. Якщо це сталося необхідно проінспектувати власний девайс на предмет непотрібного софту.

Соціальні мережі

Якщо у вас немає нагальної потреби в повідомленнях від клієнтів соціальних мереж – видаляйте. Найбільш ресурсовитратним додатком в даній категорії багато хто називає Facebook. Замість нього можна встановити Facebook Messenger або його полегшену версію – “Lite”. Що стосується інших «ненажерливих» додатків для соцмереж, які не мають lite-версій, то в якості альтернативи можна заходити в свої акаунти через браузер.

Очищувачі пам’яті

Ці додатки допомагають знайти у вашій пам’яті копії файлів, показати самі «важкі» з них, а також видаляти кеш. Даний софт зайвий навіть з тієї причини, що все це можна виконати власноруч. Так, піде трохи більше часу, але часто виробляти таку операцію і не потрібно. Очисники пам’яті часто напхані рекламою, на показ якої витрачається заряд акумулятора і інтернет-трафік.

Програми, які «економлять» оперативну пам’ять

Щодо додатків в цій категорії вже давно розвіяний міф їх корисності. Справа в тому, що очищення відбувається лише в той момент, коли користувач вирішить скористатися софтом. Практично відразу після цього більшість процесів знову будуть споживати пам’ять. Для такої процедури додаткові додатки і зовсім не потрібні. ОС Android має вбудовані інструменти зі звільнення оперативки, які легко знайти в меню. А ще, запущені програми і процеси в тлі споживають меншу кількість ресурсів, ніж при кожному новому запуску.

Стокові додатки

Після включення нового смартфона ми можемо побачити ряд додатків, які нам можуть ніколи не стануть в нагоді. Один із прикладів – додатки для бронювання готелів. Виробники їх встановлюють на основі партнерських угод з компаніями, не враховуючи потреби майбутнього власника. При цьому, деякі програми ще і видалити ніяк не виходить. Добре якщо вони просто займають місце на флеш-пам’яті, але якщо вони ще й затребують ресурси ОЗУ, то їх потрібно відключити. Це робиться в меню налаштувань в розділі програми.

Збільшувачі автономності

Щоб автономність вашого смартфона була збільшена, встановлювати додатковий софт необов’язково. Просто використайте наявний в системі режимом – Adaptive Battery. Але якщо у вас все ж є сторонній додаток подібного штибу, то ви повинні знати, що для повноцінного контролю всіх процесів йому будуть потрібні root-права. В іншому випадку, цей софт є непотрібним споживачем оперативної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.