5 речей, які ми очікуємо від Google у 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 компанія Google презентувала досить багато цікавих продуктів – від справді доступного Pixel 4a до флагманського Pixel 5, який, щоправда, можна назвати флагманським “з натяжкою”. Крім цього, компанія запустила свою нову стрімінгову ігрову платформу Googl Stadia, а також Chromecast з Google TV. Крім цього, компанія Google відмовилася від Google Play Music, повністю перевівши всіх своїх користувачів на YouTube Music. Зараз саме час обговорити, чого ми очікуємо від компанії Google у 2021 році. 

Повернення флагманського Pixel 

У смартфонах Google Pixel 5 виявили нову "серйозну" проблему

Компанія Google минулого року презентувала Pixel 5, який через середьобюджетний чіпсет при достатньо високій ціні не можна повноцінно назвати флагманським смартфоном, через що набагато більш очікуваним для нас є Pixel 6. Цілком можливо, що цей смартфон також не буде топовим, але у такому випадку ми очікуємо появи ще дорожчої XL-версії, якої ми так і не побачили минулого року. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий Chromebook 

Цього року ми так і не побачили нового Pixelbook, тому ринок в очікуванні нового продукту. Нагадаємо, що Google Pixelbook та Pixel Slate при виході коштували справді невиправдано дорого, тому ми надіємось, що компанія Google обдумала помилки та випустить нові рішення з більш адекватними цінниками. Особливо актуальним хід Google буде зараз, коли компанія Apple презентувала свої перші ноутбуки на ARM-чіпсетах, адже саме ARM-чіпсети ідеально підходять для ноутбуків Chromebook. Враховуючи, що планшети на Android переживають не найкращі часи, такий хід буде максимально логічним. 

Покращена Wear OS

Планшети на Android переживають не найкращі часи, але з годинниками на Wear OS все ще гірше. Ця платформа справді не стала кращою за 2020 рік. Це означає, що у 2021 році ми не побачимо справжньої конкуренції між Apple Watch та годинниками на Wear OS, але можемо побачити відчутне покращення останньої платформи. У першу чергу цьому повинні допомогти більш регулярні оновлення програмного забезпечення. 

Адекватний тарифний план з іграми та медіа

На даний момент Google Stadia, YouTube Premium та Google TV існують, як три майже незалежні платформи, і найбільш правильним рішенням буде дати можливість використовувати їх разом. Слід згадати, що недавно анонсований Chromecast з Google TV не підтримує Google Stadia з коробки, що досить дивно і виглядає, як втрачена можливість. Очікується, що компанія у 2021 році об’єднає свої сервіси у єдиному тарифному плані, зробить між ними більш тісну інтеграцію. Завдяки цьому сервіси зможуть стати серйозними конкурентами підпискам Amazon Prime та Apple One. 

Приватність даних

У 2021 році багато користувачів найбільше надіються на те, що Google буде ставитися до приватності даних більш серйозно. Так, у нас вже є досить непогані можливості надання доступу до різних параметрів для Android-додатків, і налаштування приватності Google Assistant, і багато іншого, але приватність явно недостатня. Компанія все ще відстежує вашу геолокацію, має доступ до ваших листів, голосових запитів та багатьох інших конфіденційних даних. Враховуючи, які кроки в цьому напрямку останнім часом робить компанія Apple та інші ІТ-гіганти, очікується, що Google також буде рухатися в цьому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.