Huawei випустила HarmonyOS замість Android, але щось тут не так

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось уже як кілька років по мережі поширюються відомості про те, що китайська корпорація Huawei активно працює над своєю фірмовою операційною системою в надії на те, що вона зможе повністю відмовитися від використання Android. Нова платформа називається HarmonyOS, будучи вкрай просунутою і дуже привабливою за сукупністю якостей.

Ще не так давно ніхто навіть і близько не міг запропонувати нічого подібного, але тепер, зараз, у всьому цьому вже навіть і близько немає ніякої потреби, так як абсолютно кожна людина може завантажити її з офіційного сайту китайської корпорації, куди недавно додали альфа-версію нової платформи. Перші користувачі, які її встановили на свої мобільні пристрої, вкрай сильно розчарувалися в цій платформі.

Як виявилося, дана операційна система навіть і близько не є такою просунутою і привабливою, якою її всі хотіли б бачити. Якщо раніше компанія Huawei відкрито заявляла про те, що ця ОС є максимально незалежною, не маючи нічого спільного з Android, то тепер же розкрилася неприємна правда.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справа в тому, що дана операційна система, є зовсім не незалежною, а дуже навіть залежною, так як в її основі лежить платформа Android. Простіше кажучи, китайська корпорація буквально обдурила весь світ, тому що на справі вона обіцяла одне, але на виявилося зовсім інакше, причому так, як ніхто навіть і близько не міг собі уявити.

Компанія Huawei вважає за необхідне створити чергову нову прошивку, а заснована вона може бути на різних версіях операційної системи Android. Простіше кажучи, китайська корпорація створила саме не нову ОС, якою її всі бажали побачити, а лише ще одну прошивку, засновану на «зеленому роботі», тобто формально HarmonyOS нічим не відрізняється від EMUI і Magic UI, обидві з яких ось уже як досить давно існують на ринку, володіючи цілою масою різних особливостей.

Очевидно, що зробити новітнє програмне забезпечення в повній мірі залежним від ПЗ компанії Google було вирішено заради того, щоб прискорити процес створення нової платформи, а разом з тим максимально скоротити витрати на реалізацію такої задумки.

Сама китайська корпорація поки що ще не робила ніяких офіційних заяв щодо цього, але альфа-версія платформи HarmonyOS, доступна на її офіційному сайті, дійсно  заснована на Android, в чому кожен бажаючий може легко і просто переконатися.

Принаймі, нічого хорошого в цьому немає і бути не може, тому що виходить, що десятки мільйонів людей з різних країн світу прагнули лише одного, але на справі всі вони отримали зовсім інше. Якщо все дійсно насправді саме так, і фінальна версія нової ОС виявиться побудованою на базі іншої платформи, все це негативно позначиться на репутації Huawei, а разом з тим, зробити свої гаджети незалежною від інших виробників електроніки компанія не зможе жодним чином, так як і залишиться підконтрольною Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.