Названо найпопулярніші смартфони в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Український телеканал 112 провів власне дослідження ринку смартфонів в Україні. Тим самим склавши рейтинг найпопулярніших смартфонів 2020 року в нашій країні.

Як повідомляється в дослідженні телеканалу, рейтинг скласти було досить складно. Журналісти каналу проаналізували безліч технологічних форумів, і опитали велику кількість консультантів найбільших роздрібних мереж електроніки в Україні. Таким чином вони змогли визначити 100-відсоткових лідерів, ними виявилась золота незмінна трійка – Xiaomi, Apple і Samsung. Що стосується четвертого і п’ятого місць – все не так однозначно.

Деталі

  • Перше місце українського топу розділили смартфони Xiaomi Note 8t і Note 8 Pro. Не дивно, що бюджетний сегмент найбільш цікавий українському споживачеві. Але, незважаючи на це, українці готові викласти трохи більше грошей за приємні фішки, а саме за NFC, адже в моделі Note 8 (зайняла лідируючі позиції по світу) її немає, хоч і коштує вона на 500-1000 грн дешевше.
  • На другому місці без сюрпризів – iPhone 11.

Він лідер і на світовому ринку. Навіть незважаючи на фінансові труднощі, для багатьох шанувальників компанії через всесвітню пандемвю коронавірусу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але чому друге місце? Якщо звернути увагу на людей, що проходять повз, то можна відзначити, що у нас дійсно великий відсоток населення ходить з “яблучними” пристроями. Це і наштовхує на думку про необ’єктивність другого місця в цьому топі. Але варто врахувати, що величезна кількість телефонів купується або вже в стані б / у через сайти оголошень, або у неофіційних ритейлерів. Зокрема, в 2019 році платформа OLX встановила рейтинг щодо продажів б / у смартфонів в Україні, і тоді iPhone виявився найбільш продаваним мобільним пристроєм в країні.

  • Третє місце очікувано за Samsung A51.

Пристрої Samsung вже не перший рік входять в трійку лідерів українського роздробу. Більш того, в 2020 році компанія збільшила свою частку завдяки запуску Galaxy А  – бюджетна серія, випущена з максимальною кількістю цікавих функцій за мінімальні гроші, тому не дивно, що в Україні, як і в світі, прийняли її дуже охоче.

А хто ж замикає п’ятірку лідерів? Як таких 4-го і 5-го місця в українській роздрібній торгівлі смартфонами виявити не вдалося. Від магазину до магазину інформація відрізняється. Десь це все той же бюджетний iPhone SE – 2 покоління, а десь сюрприз – Xiaomi Poco X3 з особливою кастомною оболонкою Android від Xiaomi Poco UI (саме ці смартфони стали абсолютними бестселерами “чорної п’ятниці”).

З кожним роком техносвіт розвивається семимильними кроками, підвищуючи ціни на свої новинки відповідно до прогресу. Оскільки смартфони стали дійсно невід’ємною частиною нашого життя, виробники навіть в ультрабюджетних апаратах намагаються домогтися плавних анімацій і мінімальних зависань системи, і споживачі готові за це платити.

Аналізуючи величезну кількість ресурсів, можна підсумувати, що ми готові платити за комфорт, зручності. Наш найвищий показник продажів смартфонів – це завжди, горезвісний “топ за свої гроші” (навіть у випадку з айфоном). За свій комфорт ми готові навіть переплатити, наприклад, за таку річ, як модуль NFC у Redmi, надширококутну камеру у Apple або ж сканер відбитків пальців під дисплеєм у Samsung.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.