Експерт пояснив, чому батарея на телефоні може стрімко розряджатися

Спеціаліст виділив три головні причини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт назвав головні причини, чому рівень заряду батареї смартфона може раптово почати падати.

«По-перше, акумулятор може сідати через некоректну роботу додатків. Якась програма надмірно навантажує процесор, що впливає на батарею. Виявити цю причину досить просто. Ваш телефон буде сильно зависати. Інтерфейс стане смикати. Іноді можливо і нагрівання телефону. Нерідко така проблема спостерігається після установки нової версії ПО », – пояснив він.

Експерт звернув увагу, що часто акумулятор смартфона «тероризують» шкідливі програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«По-друге, на заряд телефону безпосередньо впливають різні віруси. Зазвичай суть їх роботи полягає в одному – зібрати дані про користувача. Такий «шпигунство» потрібен маркетинговим службам, ну і, звичайно, шахраям. Утиліта запускає модулі GPS, Wi-Fi і Bluetooth, щоб з’ясувати місце розташування користувача. Виходить, що людина телефоном не користується, але у нього ЦП завантажений на 100% », – зазначив фахівець.

Експерт назвав ще одну причину, яка є самою неприємною.

«По-третє, причиною слабкого заряду акумулятора може бути і сам акумулятор. Строк служби батареї на смартфоні становить 2-3 роки. Потім вона втрачає свої властивості. Встановити цю проблему дуже просто. Наприклад, ви бачите, що акумулятор роздутий. Або він заряджається до 100% дуже швидко. Або раптово відключається під час розмови. Найкращий рада – зарядите телефон до 100%. Потім витягніть шнур і покладіть смартфон на стіл на п’ять хвилин. Якщо рівень батареї за цей час не змінився або знизився на 1-2% – це нормально. Якщо на 3% і більше – це вже проблема в самому акумуляторі », – пояснив він.

Також співрозмовник «НьюІнформ» перерахував способи усунути неполадки самостійно.

«Якщо у вас проблема з перших двох варіантів, то панікувати не варто. Зайдіть в налаштування свого телефону, знайдіть вкладку, де показано, які програми найбільш споживають заряд. Вимкніть або зупиніть їх роботу. Перезавантажте телефон. Видаліть недавно оновлені або скачані програми. Переведіть телефон в «авіарежім», а потім в звичайний. Не дозволяйте додатків на зразок «калькулятор» або «Календаря» доступ до камери. Такі програми краще взагалі видалити. Все це повинно допомогти на 90%. А якщо проблема в самій батареї, то йдіть в сервісний центр або купіть нову. Тут самостійно проблему, на жаль, не вирішити », – додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.