Стало відомо про те, як дізнатися, що ваш телефон прослуховують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт розповів про головні ознаки того, що ваш телефон прослуховується невідомими користувачами. Розпізнати прослушку допоможуть спеціальний софт, а також аналіз програм, які використовують мережевий трафік.

Дану інформацію надав Дмитро Курамін, експерт компанії «Інфосистеми Джет». За його словами, існує два типи ознак, за якими можна розпізнати прослушку – непрямі і прямі. До непрямих, в першу чергу, відносять зайвий нагрів телефону, швидку розрядку батареї і сильне споживання інтернет-трафіку. Якщо додаток раптово почав завзято використовувати інтернет, чого раніше за ним не спостерігалося – це причина запідозрити злочинців, які нелегально підключилися до вашого смартфону. Ще одною непрямою ознакою прослушки є поява попередження про те, що ваша розмова не використовує шифрування. Справа в тому, що стільникові оператори застосовують шифрування розмов користувачів саме для того, щоб ніхто в цю конфіденційну бесіду не втрутився. Якщо смартфон раптово повідомив, що розмова не зашифрована – варто почати турбуватися.

Що стосується прямих ознак прослуховування телефону, то самим явним свідченням його наявності є підміна базової станції. Злочинці дуже часто зламують телефон жертви, а потім відключають його від станції зв’язку оператора, підключаючи до власної віртуальної системі. Таким чином вони отримують повний контроль над зв’язком жертви. Розпізнати злом можна за допомогою спеціального софту, який звіряє справжність базової станції, до якої підключений смартфон, зі списком такого обладнання оператора. Запобігти злому можна за допомогою активного антивірусного захисту – він розпізнає і ліквідує трояна, який проник в техніку з вищезазначеною метою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.