Як правильно заряджати новий Android-смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея – один з найбільш значущих параметрів для смартфона. Від її ємності і коректної роботи безпосередньо залежить комфорт сучасного власника багатофункціонального гаджета. Далеко не всі користувачі розуміють, що саме від перших днів експлуатації девайса залежить термін служби і ефективність АКБ. В даному пості ми розглянемо, як правильно заряджати новий телефон Android, як правильно експлуатувати АКБ пристрою, щоб вона довше радувала стабільною роботою і мінімальною втратою ефективності.

Види використовуваних АКБ

На сьогоднішній день смартфони в переважній більшості поставляються на ринки всього світу з літій-іонними або літій-полімерними батареями. Даний факт аргументований тим, що такі АКБ мають легку вагу і при невеликих розмірах можуть забезпечити користувача тривалим терміном служби гаджета. Недоліком таких батарей є те, що вони погано ладнають з перепадами температури. Всі літієві акумулятори не люблять переохолодження або перегріву.

Що ж стосується основних відмінностей між Li-Pol і Li-Ion, то вони криються в типі використовуваного електроліту. Літій-полімерні АКБ дозволяють розробникам домагатися гнучких форм і демонструють значну кількість робочих циклів, тоді як літій-іонні – практичністю в обслуговуванні і відсутністю ефекту пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Принципи правильної першої зарядки смартфона

Новий телефон з новим акумулятором обов’язково повинен бути відкалібрований. Тобто, вирішуючи, як правильно розряджати і заряджати новий телефон після покупки, ви повинні приділити цьому процесу максимальну кількість уваги. Це збільшить надалі можливий термін автономної роботи.

Провести якісну калібрування АКБ можна спираючись на такі принципи:

1. Розряд в нуль. Для стабільної роботи нового телефону або тільки що купленого акумулятора, вам знадобиться розрядити пристрій до вимикання і зарядити до максимальних 100%. Дану процедуру краще провести не менше 3 разів, щоб батарея запам’ятала циклічність. Не бажано в процесі експлуатації гаджета до повної калібрування батареї сильно перевантажувати його іграми, інтернет-серфінгом і іншими процесами, здатними привести до підвищення температури акумулятора.

Читайте також:  Оновлення Вайбера на Андроїд

2. Разова зарядка прямим струмом. Фахівці рекомендують перший заряд телефону проводити в повністю вимкненому стані протягом від 12 до 24 годин. Таким чином, ви знімаєте зайву напругу з батареї в моменти її «розгойдування». Відзначимо, що процедура здійснюється тільки один раз і кращим рішенням для вашого АКБ її провести.

3. Не використовувати телефон в момент зарядки. Розглядаючи численні поради, як правильно заряджати акумулятор смартфона на Android, багато хто користувачі забувають, що гаджет на перших циклах зарядки краще дати спокій. Дайте йому повністю зарядитися, а потім користуйтеся всім його багатим функціоналом.

Питання відносно АКБ, які часто виникають у користувачів

Навіть ознайомившись з вищезгаданими принципами розгойдування акумулятора, у вас можуть залишитися питання по використанню пристрою та формування найбільш щадних режимів для АКБ. І це не дивно, адже кількість циклів заряду і якість роботи смартфона також залежить і від повсякденних умов експлуатації. Наприклад, як можна говорити про те, що смартфон прослужить довго, якщо ви постійно експлуатуєте його на морозі? Далі постараємося відповісти на найпопулярніші питання, які турбують недосвідчених власників Android-гаджетів.

Скільки часу заряджати девайс

Лише перша зарядка Android-смартфона може тривати від 12 до 24 годин для якісної калібрування. Це відповідає принципам того, як правильно заряджати смартфон на Android в перший раз. Надалі краще ще 3-5 циклів присвятити повного розряду і заряду батареї, а вже потім починати використовувати гаджет так, як вам зручно.

Слід зазначити, що Li-Pol і Li-Ion акумулятори не люблять повного розряду і максимального заряду.

При повсякденній експлуатації краще не допускати виключення гаджета або доводити до повного заряду. Тримайте пристрій в так званих енергетичних межах від 10 до 95%.

Варто заряджати новий смартфон

Щоб батарея девайса з коробки прослужила вам максимально можливий термін служби, краще включити режим “Тільки зарядка” на Android. Принаймні, для перших циклів роботи.

Не варто надмірно напружувати гаджет частим підключенням до мережі електроживлення, поки не була проведена повна калібрування. В іншому випадку висока ймовірність того, що ви не розгойдите батарею до необхідних параметрів, і згодом телефон буде швидко розряджатися. Часта підзарядка АКБ – це аргументоване і корисну дію користувача гаджета, але тільки після повної калібрування.

Слід залишати смартфон заряджатися на ніч

У вирішенні даного питання думки фахівців розходяться. За деякими твердженнями, це повністю безпечно. Інші ж стверджують, що тривалий заряд АКБ здатний серйозно вплинути на термін служби АКБ.

Як заряджати Android, щоб не зіпсувати батарею, вирішувати, звичайно ж, вам. Повторимося, що заряд в смартфонах на Li-Pol і Li-Ion акумулятор краще тримати у межах від 10 до 95%.

Варто проводити зарядку смартфона з ПК по USB

Зарядка Android через USB можлива, але небажане, оскільки порти ПК не здатні забезпечити батарею гаджета належної силою струму. В результаті така зарядка триває на порядок довше, що призводить до додаткового зносу АКБ. Систематичне використання такого способу зарядки вже через кілька місяців змусить вас звернутися в магазин за придбанням нового акумулятора.

Для сучасних телефонів краще всього використовувати зарядні пристрої, передбачені офіційним виробником девайса. Тільки вони відповідають необхідним параметрам роботи гаджета і гарантують, більш тривалу службу АКБ.

Як дізнатися реальну ємність акумулятора Android-смартфона

Щоб дізнатися фактичну ємність свого акумулятора, яка досить часто відрізняється від параметрів, вказаних на коробці виробником, сучасний споживач може використовувати як апаратні, так і програмні методи.

У першому випадку ви можете придбати спеціальний вимірювальний прилад, а в другому – скористатися додатковим безкоштовним софтом з Play Market.

Відмінним прикладом програм, здатних показати ємність АКБ є CPU-Z і 3C Battery Monitor Widget.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.