Названо особливості використання смартфонів взимку

Українцям слід перейти на особливий режим використання смартфонів взимку, щоб навесні не довелося витрачатися на ремонт, порадили експерти.

Всі компоненти сучасних комп’ютерів погано переносять холод. Особливо чутливий до низьких температур акумулятор, він швидко розряджається і може навіть завчасно вийти з ладу. Рівень заряду на морозі теж часто відбивається некоректно: в якийсь момент у вас може бути 20% заряду, а через пару хвилин апарат відключається, розповів фахівець.

Щоб ваш смартфон благополучно пережив зиму і навесні не довелося його ремонтувати або купувати новий, експерт радить використовувати кілька простих прийомів. І перш за все не допускати переохолодження гаджета.

“Головна порада – постаратися тримати смартфон ближче до тіла. Це дуже бажано при температурі мінус 10-15 градусів і обов’язково при мінус 20-25 і нижче. При таких температурах більшість апаратів буде дуже швидко розряджатися і їх навіть не можна буде зарядити, оскільки спрацює вбудована система безпеки, яка є у всіх сучасних смартфонах. Зараз саме час задуматися про правильну експлуатацію смартфонів, оскільки неправильна експлуатація взимку може призвести до звернення в сервісний центр і додаткових витрат “, – попередив фахівець.

Щоб продовжити життя смартфону, експерт також порадив не використовувати гаджет відразу після повернення з холоду в тепле приміщення, а почекати не менше півгодини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.