Експерти розповіли, як правильно купити старий iPhone

Експерти розповіли, як правильно купити старий iPhone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли агентству «Прайм», як вибрати старий iPhone або інший смартфон, і де його вигідно купити.

В першу чергу, фахівці радять не розглядати сумнівні оголошення, в яких смартфон пропонують за занадто зниженою ціною. Такий пристрій може виявитися просто зламаним. В цілому, можна спробувати купити відновлений смартфон в магазині старих телефонів.

При виборі пристрою експерти радять піти на товарний агрегатор, щоб подивитися смартфони за сукупністю бажаних характеристик і бюджету. Це, наприклад, AliExpress або Розетка. Також фахівці рекомендують читати відгуки до моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді безпосередньо знижені в ціні смартфон можна знайти на Rozetka. Також товар можна шукати на «OLX». Однак в спеціалізованих офлайн-магазинах можна розраховувати на те, що телефон перед продажем протестували, і він справний. Крім того, такі магазини можуть навіть дати гарантію. При покупці на радіоринках і з рук на таке розраховувати не доводиться.

На «OLX» експерти рекомендують звертати увагу на дату реєстрації продавця на сайті. Якщо він зареєструвався за день або в той же день, коли виклав оголошення, то це, швидше за все, шахрай.

«Після того, як ви відібрали кілька оголошень, домовтеся про зустріч. Пропозиції вислати телефон відразу, відкидайте, б / у телефони купувати треба наочно» , – говорить експерт.

На зустрічі слід ретельно оглянути пристрій. Якщо телефон виглядає як новий, то він в 90% випадків відновлений. У власника потрібно запитати, ремонтував він смартфон. Також слід перевірити, чи працює SIM-карта: скинути телефон до заводських налаштувань, провести первинне налаштування телефону і подзвонити комусь. Для айфонів також радять перевірити роботу сканера відбитків пальців і Face ID.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.