Експерти назвали налаштування смартфона, які псують зір

Експерти назвали налаштування смартфона, які псують зір

Деякі настройки в сучасних смартфонах чинять негативний вплив на зір користувачів. Детальніше про це розповів представник фахівець і цій сфері.

Менеджер проектів Центру цифрової експертизи зазначив, що серед ключових для зору налаштувань можна виділити яскравість дисплея, а також розмір шрифту.

Краще або знизити рівень яскравості, або вибрати, щоб вона налаштовувалася в автоматичному режимі. Шрифт потрібно ставити такий, щоб можна було розрізнити написане хоча б з дистанції в 30 см, пише iReactor.

При поганому освітленні смартфон краще не використовувати, не останню роль відіграє кут нахилу голови. По можливості тримати мобільний пристрій краще подалі від особи.

Спеціаліст рекомендує утриматися від смартфона в перервах або перед тим, як лягати у ліжко. Синє світло, що випромінюється дисплеєм, негативно впливає на біологічний годинник людини і може порушувати нічний відпочинок. Серед симптомів залежності від гаджета експерт виділив бажання у вільний час погортати стрічку або виникнення нервозності далеко від смартфона, повідомляє Nation News.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.