Експерт розповів, чи можна відстежити вимкнений смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Директор департаменту цифрової економіки університету «Синергія» Роман Солдатенков розповів, чи можливо визначити місце розташування смартфона, якщо він відключений. Дані про геолокації зловмисникам можуть передаватися тільки через спеціально встановлені в пристрої «жучки», але не через нього самого.

Щоб переконатися у відсутності будь-яких сигналів від вимкненого смартфона, Роман Солдатенков радить наблизити його до радіо, музичної колонці або мікрофона. Якщо пристрій починає фонить, то на ньому можуть бути встановлені спеціальні «маячки» для відстежування місцеположення. За словами фахівця, швидко розряджається батарея – це ще одна ознака наявності «жучків» в гаджеті.

Наприклад, якщо після обслуговування смартфона в сервісі його акумулятор тримає заряд не так, як раніше, є ймовірність, що разом з ремонтними роботами майстер зробив і інші маніпуляції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт нагадав, що, якщо пристрій відключено нема на постійній основі, а все ж періодично використовується для перегляду прогнозу погода або часу, відстежити місце розташування людини цілком реально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.