MiUI 12 – головні нововведення та нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Декілька місяців тому всьому світу була представлена ​​нова версія оболонки для андроїд-смартфонів Xiaomi. У деяких країнах, таких як Індія, вже розгорнулася кампанія по оновленню топового смартфона бренду – Xiaomi Mi10. Якщо ви запитаєте, чому саме Індія стоїть на самому початку списку по глобальному відновленню, то отримаєте готову відповідь: Індія – другий за значимістю ринок для Xiaomi, тому і увага до неї особлива. З приводу першого ринку, думаю, у наших читачів питань не виникне. Так ось саме в цій країні кількість користувачів MiUI на пристроях Mi, Redmi і Poco налічує понад 80 млн, а в світі в цілому – понад 500 млн.

А тепер перейдемо до самого огляду прошивки. Почнемо з того, що зараз взагалі вся війна виробників перейшла в руки розробників софту, адже межа покращення дисплеїв і процесорів досягнута, серйозних стрибків зробити вже занадто складно або занадто дорого, тому характеристики сучасних смартфонів зараз типові для якогось конкретного року або навіть півроку. MiUI 12 вносить зміни не тільки в дизайн, а ще в оптимізацію, енергозбереження, додає нові функції і несе всілякі дрібні поліпшення, не настільки помітні оку. Торкнемося інтерфейсу, тепер крім меню багатозадачності є можливість знайти потрібну програму з встановлених у внутрішню пам’ять: необхідно провести пальцем знизу вгору і вам відкриється список категорій всіх встановлених додатків, вельми зручно, коли у вас завантажено додатки на всі випадки життя.

Загальна анімація теж стала на голову вище попередні версії, хоча і в MiUI 11 графіка теж на рівні, але в 12-ої версії вам є, на що звернути увагу. Екран з частотою оновлення 90 Гц покаже вам дуже плавну, красиву і інформативну картинку. Тут варто розповісти в шкалі пам’яті, вона оформлена стопкою об’ємних дисків різних кольорів, все дуже приємно і інформативно. Про нову графіку можна говорити дуже довго, навіть видалення додатків відбувається дуже ефектно: іконка вибухає, а вільне місце красиво заповнюється додатками, що залишилися у вас.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Темний режим теж став набагато більш гнучким: можна задавати час включення / відключення режиму затемнення, вибирати цей режим безпосередньо в додатках, не користуючись кнопкою включення загального затемнення, вибирати шпалери, шрифти і інше для режиму. Є, з чим поекспериментувати і чому порадіти в результаті цих експериментів.

Пам’ятайте, раніше маркетологи говорили, що Xiaomi – це китайська Apple? Здається, і самі суперники яблучників в це повірили. Вони вкрали Пункт управління з iOS, назву, до речі, теж вкрали. У цьому Пункті поміщається до 25-и додатків. Для виклику цього меню потрібно провести пальцем вниз по правій стороні екрану, а якщо свайпнути також, але зліва, то з’явиться список повідомлень. Взагалі незвичайні рішення, припускаємо, це все для того, що в одній з наступних прошивок прибрати системні кнопки внизу екрану. Не знаю, як вам, а нам вони не довподоби: дизайн – поганий, розмір – малий, напишіть свою думку, якщо вона у вас відрізняється від нашої.

Безпека пристрою і даних, що зберігаються на ньому тепер теж на новому рівні, налаштувань маса: дозволу додатків, конфіденційність і багато-багато іншого. Навіть для Web-сайтів можна автоматично замінювати свої дані.

Дещо Xiaomi згадали і про смартфони Samsung Galaxy S3 семирічної давності, корейці навчилися згортати відео, що переглядається в невелике вікно, яке нашаровувалося на відкритий в повноекранному режимі додаток, творці MiUI 12 теж додали таку можливість, а вікно з відео можна переміщати і змінювати його розмір.

Над шпалерами для нової прошивки теж попрацювали, вони дуже яскраві і барвисті, завантажити щось з інтернету ви не захочете. Про нові жести ми згадували, але хотілося б додати, що жести з попередніх інтерфейсів теж доступні, а точність спрацьовування і анімація сподобається навіть найбільш прискіпливому користувачеві.

Також багато нововведень можна відключити, тобто повернутися до звичного стилю від MiUI (наприклад: відключити Пункт управління і повернутися до класичної шторки), проте ми впевнені, що вам цього зробити не захочеться, до всього зручного звикаєш дуже швидко.

Ми розповіли вам не про всі нововведення, але про найголовніші, на наш погляд, якщо у вас є питання по прошивці або вам потрібна якась порада з налаштування або у виборі параметрів, то просто напишіть в коментарях. Ну і наостанок вам загадка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.