Переваги та недоліки смартфонів компанії Huawei

Відносно недавно Huawei і її дочірня компанія Honor увірвалися на світовий ринок і підкорили користувачів високою якістю обладнання при невеликій ціні. Якщо говорити про ціноутворення, то у компанії він збалансований, і за порівняно невеликі гроші користувачі отримують багатофункціональний, сучасний пристрій.

Отже, плюси

  • Ціна – якість. Про це вже сказано раніше, але дійсно, варто підкреслити це співвідношення.
  • Останні новинки входять в топ кращих камерофонів поряд з гігантами Samsung і Apple, знову ж за меншу вартість.
  • В режимі енергозбереження смартфон відмінно подовжує час роботи.
  • Через санкції США компанії довелося розробити свою власну «Harmony» OS. Що це дає? Для творців додатків кодування легше, ніж в Android, а значить, що можливо буде більше ігор і додатків для цього майданчика, враховуючи, що компанія Huawei – один з лідерів з продажу по всьому світу.

Також виробник запевняє, що смартфони будуть працювати швидше, без лагів.

  • Дизайн. Смартфони відрізняються прекрасним, строгим, універсальним зовнішнім виглядом.
  • Передача кольору якісна, картинка яскрава, насичена.
  • Потужні акумулятори, тримають заряд досить довго.
  • Якщо говорити про бюджетні моделі, то продуктивність прийнятна, звичайні ігри тягнуть. Камера середньої якості, але при цьому створює невеликий ефект боке. Є багато дрібних потрібних функцій: фільтр синього, індикатори повідомлень, датчик відбитка пальця і ​​сканер особи, наприклад.

Але тут, як і у будь-якого виробника, теж є свої недоліки.
Мінуси

  • Процесор Kirin не здатний витримувати великі навантаження.
    Так, наприклад, було виявлено, що частота кадру в секунду знижується під час запуску важких ігор.
  • Оновлення Android.
    Іноді виникає дана проблема, але власне ПО (EMUI, Magic UI) виробником контролюється завжди.
  • Мінімум змін.
    Компанія випускає відразу кілька флагманів, і проблема в тому, що відмінності незначні: у якогось діагональ поменше або пам’яті трохи більше, десь камера трохи краще і т.д.
  • Камера в автоматичному режимі може вибудовувати невідповідні настройки.
  • Енергозбереження.

У гонитві за максимально ефективною економією енергії в режимі «енергозбереження» пристрій обмежує передачу даних і гальмує фонові процеси. Наприклад, повідомлення приходять з великим запізненням, що для багатьох користувачів вкрай небажано.

Яскравість.

Пристрій автоматично знижує яскравість до незручного рівня, видимість погана, особливо в перші дні-тижні використання. Потім, звичайно, воно адаптується під бажання користувача.

Розширення пам’яті.

Тепер воно є в пристроях Huawei, але якою ціною? Тут немає звичного microSD, альтернативою служить NM Card. Гаразд би тільки назва помінялася, так і вартість в 4 рази вище, ніж звичний аналог.

Якщо говорить про нову ОС, то в перший час лише трохи додатків доступні для скачування. Однак через кілька місяців магазин буде сповнений і вибір стане досить великий.

Висновок

Безумовно, смартфони Huawei одні з найбільш продаваних по всьому світу, і явно це не просто так. Незважаючи на свої мінуси, з року в рік компанія вдосконалює свої продукти, наприклад, в новинках вже використовують більш потужний процесор Snapdragon, який присутній в смартфонах компаній Apple і Samsung, що дозволяє підтримувати важкі ігри та програми.

Важливо при виборі пристрою уважно читати характеристики, відгуки, огляди, щоб заздалегідь сформувати враження про ту чи іншої моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.