Як видалити оновлення iOS з iPhone і звільнити кілька гігабайт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від Android, операційна система iOS займає на смартфоні не дуже багато місця. Проте, і на iPhone і iPad може відбуватися так, що прошивка займає більше, ніж належить. Наприклад, таке може трапитися, якщо на пристрій завантажується або вже завантажено оновлення iOS, причому необов’язково найостанніше.

Як визначити, чи є таке невстановлена ​​оновлення на iPhone або iPad і як видалити його в разі потреби, щоб звільнити цінні гігабайти. Ми розповіли в цій інструкції.

Насамперед важливо зазначити, що повністю заблокувати оновлення вашого iPhone або iPad таким способом не вийде. Мова в інструкції йде саме про видалення завантаженого, але не встановленого оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення iOS загрузилось на iPhone – як видалити

Крок 1. Перейдіть в меню « Параметри» → « Основні » → « Сховище iPhone ».

Крок 2. У списку встановлених додатків знайдіть невстановлену прошивку iOS. Відзначимо, що у неї немає конкретної позиції. Вона сортується за розміром разом з іншими встановленими додатками.

Крок 3. На сторінці, натисніть « Видалення оновлення » і підтвердіть операцію.

Після цього залишиться тільки трохи почекати, поки прошивка буде видалена з пристрою.

Таким чином можна звільнити до 5 ГБ в залежності від моделі iPhone або iPad. Дистанційна прошивка, як і раніше, буде доступна для завантаження і установки в меню «Налаштування» → «Основні» → «Оновлення ПЗ».

Що ж стосується повного блокування оновлення iOS, то на момент написання статті Apple заборонила цю можливість. Примітно, що до цього компанія протягом кількох років не мала нічого проти того, щоб користувачі повністю блокували оновлення своїх iPhone і iPad.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.