Експерти розповіли чи можна заряджати iPhone всю ніч

Експерти розповіли чи можна заряджати iPhone всю ніч
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів iPhone, та й інших смартфонів, вважають за краще не залишати свої пристрої на зарядку на цілу ніч. Найчастіше люди прибирають смартфони із зарядки з міркувань безпеки, побоюючись спалаху ґаджета. Але чи є дійсно якась небезпека в цьому? Авторитетні експерти з Battery University дали відповідь на це питання.

Експерти розповіли чи можна заряджати iPhone всю ніч

Чи можна заряджати iPhone всю ніч

Експерти Battery University провели серію досліджень літій-іонних акумуляторів сучасних пристроїв і поділилися результатами тестувань на своєму сайті. Вони заявили, що немає абсолютно ніякого ризику в тому, щоб залишати iPhone на зарядці на всю ніч.

Навіть в не найновіших моделях iPhone є контролер зарядки акумулятора. Він відключає надходження струму, коли акумулятор смартфона виявляється повністю зарядженим. Завдяки цьому контролеру iPhone і можна спокійно залишати на зарядці на будь-який термін. Плата простежить за тим, що акумулятор зарядився і зупинить зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли чи можна заряджати iPhone всю ніч

Більш того, в Battery University підкреслили, що знаходження iPhone на зарядці протягом всієї ночі дозволяє продовжити життя акумулятора смартфона, причому досить пристойно. Справа в тому, що iPhone споживає енергію навіть вночі. В окремих випадках користувачі і зовсім помічають, що за ніч з їх iPhone пропадає до 10-20% заряду.

Якщо ж iPhone підключений до мережі, то навантаження на його акумулятор знижується до мінімуму. Смартфон працює немов від мережі, як ноутбук. І це позитивно впливає на стан акумулятора, особливо протягом довгого часу використання iPhone, підкреслили фахівці.

Однак важливо розуміти, що iPhone не можна залишати на зарядці на ніч, якщо смартфон має пошкодження або ви використовуєте неоригінальні зарядні аксесуари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.