Як розблокувати смартфон, якщо забули пароль: ТОП 5 способів для Android і iOS

У кожної людини в смартфоні є особисті дані. Pin код від банку, пароль від соціальних мереж, особисте листування або, банально, приватне фото. Щоб приховати особисту інформацію від сторонніх людей, користувачі Android і iOS використовують сучасні системи захисту: паролі, Pin-коди, FaceID, сканер відбитків пальців і т.і. Однак є проблема, паролі мають властивість забуватися, а сканер або FaceID давати збій.
Що ж робити в цій ситуації? Можливо, чи розблокувати телефон? Так, можливо, але будуть потрібні час і знання таких способів розблокування смартфона.

Поради для Android:

Скинути до заводських налаштувань. Затиснути кнопку включення і гучність «-» або «+» в залежності від пристрою). Вибрати клавішами гучності «Wipe data and cache» і «Factory reset» та кнопкою включення підтвердити. Далі вибрати «reboot system».
Через обліковий запис Google. Ввести кілька разів будь-яку комбінацію клавіш, клікнути «Забули пароль?», Прописати дані облікового запису Google (якщо пристрій прив’язане до нього).

Через SmartLock. Ця функція знімає блокування, якщо виконується умова (наприклад, підключені навушники). Якщо дана функція включена, можна спробувати підключити домашній wifi або гарнітуру.

За допомогою ПК (тільки для графічного ключа). Підключити телефон до ПК (якщо виникло повідомлення «Включити налагодження USB», то клікніть «Так»), встановити програму «Adb run» (безкоштовна), ввести в рядок програми: «adbBLOCK GEST», дати згоду на видалення ключа.

За допомогою HTCSync. Встановити цю програму на ПК і підключити телефон до комп’ютера, виконати інструкції по злому захисту, перезавантажити смартфон. Якщо не спрацювало, спробувати ще раз.

Поради для iOS:

За допомогою iTunes. Запустити програму, підключити смартфон, швидко натиснути гучність «+», потім «-», далі затиснути кнопку включення (з’явиться значок Apple). З комп’ютера запустити відновлення.

За допомогою iCloud. Зайти на сайт iCloud, прописати номер Apple ID, вибрати свій смартфон (в розділі «All devices»), вибрати «Стерти iPhone». Телефон буде розблоковано, але всі дані зникнуть.

Через службу підтримки. Зверніться до нас через сайт, повідомити номер ідентифікатора і пароль, відправити докази проблеми. Якщо докази переконливі, служби підтримки зв’яжеться з вами і відправить інструкцію по розблокуванню.
Recovery mode. Виключений смартфон підключити до ПК, вибрати «Recovery mode», запустити iTunes, вибрати пункт «Відновити і оновити» або просто «Відновити». Є нюанс, всі дані будуть видалені.

Підбором. Буває, що людина пам’ятає пароль, але їй потрібно багато спроб. Продукти Apple мають обмеження на кількість спроб для введення пароля. Для обходу захисту потрібно підключити пристрій до ПК, запустити iTunes (синхронізований), клікнути «Синхронізувати», лічильник спроб скинеться.

Висновок

Забування пароля – поширена проблема. Варто розуміти, що її корінь – безвідповідальність. Якщо людина відповідально ставиться до свого життя, всі важливі дані вона буде надійно запам’ятовувати або записувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.