Експерти назвали причини, через які власники iPhone переходять на Android

В останні кілька років зафіксовано збільшення кількість «перебіжчиків» з iPhone на Android-смартфони і навпаки. Чому людям не сидиться на місці і вони вирішуються на зміну платформи? У цьому матеріалі поговорили про основні причини, за якими користувачі змінюють iPhone на Android-смартфони.

1. Ціна

Відразу до основної причини. На відміну від iPhone, яких виходить лише три штуки на рік, нові Android-смартфони приходять на ринок десятками. Більшість новинок виступають в середній або бюджетній ціновій категорії. При цьому нові сучасні функції у смартфонів з’являються.

Низька ціна таких пристроїв по відношенню до iPhone і приваблює покупців. Причому мова йде не тільки про Україну але і про країни, де попит на дорогі смартфони низький.

Цікаво, що флагманські Android-смартфони дорожчають не менш iPhone з кожним роком. Однак через наявність великого вибору більш доступних смартфонів під управлінням Android, власники iPhone і вирішуються на перехід.

2. Свобода

У користувачів Android-смартфонів більше свободи в управлінні пристроєм, ніж у власників iPhone. Можливості по завантаженню безкоштовних додатків, гнучкого використання файлової системи і регулярної персоналізації інтерфейсу є привабливими для користувачів iPhone.

3. Простота в налаштуванні і управлінні

Вважається, що iPhone – простий смартфон, в використанні якого не доводиться «заморочуватися». Android-пристрої ж зазвичай називаються складними, призначеними для тих, хто не проти розібратися в технічній стороні питання.

Однак на практиці iPhone багато в чому складніший Android-смартфонів, що відлякує користувачів. Неможливість швидкого встановлення власних рингтонів, необхідність завантаження контенту через iTunes і інші подібні дії спонукають власників iPhone переходити на Android-смартфони.

4. Бажання спробувати нове

Цю причину озвучили самі «перебіжчики» в одному з недавніх опитувань. За словами користувачів, вони вирішили перейти з iPhone на Android-смартфон просто тому, що захотіли спробувати щось нове. До слова, аналогічна причина входить в п’ятірку найпопулярніших у колишніх власників Android-пристроїв, що вибрали iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.