Фахівець вияснив, наскільки ефективна повторна зарядка звичайних батарейок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівець з LampTest Олексій Надежін, в блозі компанії, опублікував матеріал, в якому описав процес з’ясування, наскільки ефективна повторна зарядка звичайних батарейок. Результат виявився вкрай цікавим.

Так, в рамках “екперименту” експерт розповів про те, що йому відомо лише про дві моделі зарядних пристроїв, здатних заряджати звичайні батареї:

“Перший пристрій продається на Aliexpress, коштує близько 230 гривень, заряджає тільки батарейки і живиться від USB. Другий пристрій – ROBITON Ecocharger AK02 коштує близько 345 гривень, заряджає як батарейки, так і акумулятори, живиться від мережі ” , – написав фахівець.

За підсумком, після проведення досить об’ємних дослідів на батарейках, автор прийшов до висновків про те, що лужні батарейки дійсно можна заряджати, причому не один раз. Також він відзначив зменшення батарейок після повторної зарядки, приблизно від третини до двох третин початкової ємності; і той факт, що чим якісніша батарейка спочатку, тим гірше вона заряджається, так як при першому використанні вона віддала максимум енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.