В Google розповіли, як правильно заряджати Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб акумулятор жив якомога довше, важливо правильно заряджати смартфон. Здавалося б, що складного в тому, щоб вставити зарядку в телефон і розетку? Проте, є ряд шкідливих звичок, якими грішать майже всі власники Android і навіть не підозрюють, що повільно вбивають свій смартфон.

Google дав три поради, застосовні буквально до всіх андроід смартфонів. 

Заряджайте смартфон в міру необхідності 

Не чекайте, поки смартфон повністю сяде і, головне, повністю зарядиться. Ви можете підживлювати пристрій в будь-який момент, але іноді дозволяйте телефону розрядитися до рівня нижче 10%, після чого підключіть зарядку на всю ніч. Так ви дозволяєте акумулятора виконати свого роду калібрування, і позначити його справжню “місткість”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не допускайте перегріву 

Гаряча батарея ризикує зіпсуватися, особливо якщо заряд повний. Це стосується будь-яких пристроїв: високі температури повільно вбивають акумулятори. Про це важливо пам’ятати, якщо ви активно користуєтеся додатками під час зарядки або використовуєте смартфон в спеку. 

Ще однією причиною перегріву може стати використання неоригінальної зарядки.

Зарядний пристрій з комплекту 

Google радить використовувати тільки той адаптер живлення, який йде в комплекті з телефоном. Чужі зарядки можуть підживлювати пристрій повільніше або згубно позначатися на загальному стані батарейки. Звичайно, нічого страшного не трапиться, якщо ви попросите зарядку у колеги, але ресурс акумулятора від цього точно не виграє. Особливо це актуально для смартфонів з швидкою зарядкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.