Експерти назвали 5 додатків, які варто негайно видалити з вашого смартфона

Є мобільні додатки, які не варто встановлювати на смартфон в жодному разі. До них відносяться ті додатки, які споживають дуже багато ресурсів смартфона – як «заліза», так і акумулятора, а також різні «клінери», «оптимізатори» і трекери погоди.

1. До переліку даних додатків, як не дивно, входить Facebook, а також інші ресурсомісткі соціальні мережі. Так, безумовно, якщо у вас встановлено додаток Facebook, ви будете отримувати своєчасні повідомлення, інформацію про останні події і т.п., але цей додаток є дуже ресурсномістким як у плані трафіку, так і в плані оперативної пам’яті і акумулятора. Набагато більш розумним рішенням буде просто використовувати мобільну веб-версію Facebook у будь-якому зручному для вас браузері.

2. Але додатки для відстеження погоди також є дуже поганими у плані споживання ресурсів смартфона. По-перше, такі додатки часто використовують живі шпалери, різні анімовані картки з інформацією і багато іншого, а по-друге, ці програми постійно синхронізують інформацію про погоду. Це, зрозуміло, не дуже добре позначається на часі роботи від акумулятора.

3. Однією з головних проблем і тим, що варто видаляти негайно, є антивірусні програми для смартфонів. Багато користувачів звикли до того, що антивірус – це найкращий захист, але тут суть в тому, що якщо користувач не викачує ніяких додатків з неперевірених джерел, у нього не буде ніяких проблем, і антивірус просто не потрібен. Набагато більш розумним рішенням буде просто завантажувати додатки з магазину додатків Google Play, оскільки там зараз весь контент проходить ретельну модерацію. Через це вбудований антивірус буде тільки заважати, і пристрій буде гальмувати.

4. Ще однією проблемою нарівні з мобільними антивірусами є різні оптимізатори пам’яті на зразок Clean Master і подібних. У більшості випадків від них немає буквально жодної користі, вони просто додаються ще одним фоновим процесом і гальмують смартфон, тому кращим рішенням буде просто позбутися їх. Найкраще просто вручну очистити кеш і видалити непотрібні файли.

5. Не головною, але все ж неприємною проблемою є вбудований браузер. У кожного виробника він свій, але серед них є багато, які переадресовують користувача на сайти з рекламою, а також збирають особисті дані. Кращим рішенням у даному випадку буде просто встановлення Google Chrome, якщо ваш пристрій не надто потужний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.