Огляд головних функцій які нам покажуть в iOS 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple офіційно представить iOS 14 на WWDC 2020 вже через тиждень – 22 червня, і ми вже розповідали про деякі ексклюзивних деталі нової операційної системи, включаючи CarKey, змінні шпалери, вбудований перекладач і багато іншого. Очевидно, це в повному обсязі особливості, якими інженери компанії порадують нас в наступній версії iOS. Але майже немає сумнівів в тому, що функції, про які вже відомо, обов’язково з’являться в iOS 14. Що ж ми чекаємо від нової iOS найбільше?

Що нового в iOS 14

Очікується, що iOS 14 збереже спадкоємність дизайну попередніх версій iOS, тому якщо ви чекаєте серйозних змін зовнішнього вигляду, вас чекає розчарування. Але це не означає, що в новій iOS не буде ніяких поліпшень інтерфейсу. Так, з недавно просочилася в мережу збірки iOS 14 стало відомо, що Apple працює над новим домашнім екраном , який дозволяє користувачам відображати всі значки їх додатків у вигляді списку. Крім того, відомо, що в iOS 14 оновляться настройки шпалер, вони зможуть мінятися автоматично.

Також зміни очікуються для HomeKit – iPhone може отримати функцію виявлення звуків пожежної тривоги і сирени в iOS 14. Новий додаток Gobi поєднає в собі технології доповненої реальності і QR – вона дозволить користувачеві сканувати QR-коди і відтворювати тривимірні моделі різних товарів і послуг. Наприклад, користувачеві знадобиться відсканувати QR-код в меню або на банері з рекламою закладу, система порівняє його поточне місце розташування з місцем розташування банера і присудить знижку або бонусні бали. Назва додатка ще може змінитися, Gobi – очевидно, робоче найменування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
QR-коди, які зможе сканувати Gobi
QR-коди, які зможе сканувати Gobi

CarKey в iOS 14

Є інформація і про нову функцію CarKey, яка дозволяє користувачам відкрити автомобіль або запустити двигун за допомогою iPhone або Apple Watch (Ілон Маск зараз сміється, адже в Tesla все це є дуже давно). Проте CarKey, безумовно, стане однією з головних нових функцій iOS 14, Apple таким чином продовжує розширювати можливості програми Wallet. Додаток «Локатор» також має бути оновлено з налаштованим оповіщенням і поліпшеннями для майбутніх трекерів AirTag.

В iOS 14 можна буде налаштувати NFC-ключ для авто і користуватися ним замість фізичного
В iOS 14 можна буде налаштувати NFC-ключ для авто і користуватися ним замість фізичного

Ще одна функція, яку Apple деякий час тестувала, – це iOS Recovery, яка дозволить користувачам відновлювати пристрій iOS безпосередньо по бездротовій мережі, а також підключати його через USB до іншого iPhone або iPad.

Також відомо про появу нових можливостей зв’язки ключів iCloud для конкуренції зі сторонніми менеджерами паролів, нового інтерфейсу додатку Clips, вбудованого перекладача в Safari , додаткових функцій Apple Pencil і нових поєднань клавіш для iPadOS. Загалом, нововведень буде чимало, і ми поки знаємо тільки про деякі. Можете поділитися в нашому Telegram-чаті і в коментарях, які функції iOS 14 ви чекаєте найбільше. А ще краще – пройдіть опитування в кінці цієї статті!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.