7 найкращих компактних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед сучасних смартфонів важко знайти мініатюрний пристрій. А зручність – можливо, найважливіший момент при формуванні враження – ми чіпаємо корпус частіше, ніж робимо фотографії.

Крім того, важливі звички, які з’явилися при користуванні старим пристроєм. У 2020 році швидше за все ви перейдете зі смартфона 2016-2017 року, а вони були переважно компактними. Ми зібрали для вас аж сім пристроїв, які підійдуть під ці запити.

Huawei P40

Ціна: 22 999 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під лінійкою P компанія традиційно випускає мінімум два флагмана – з максимальною функціональністю і простіше. Другий зазвичай привабливий не тільки більш доступною ціною, а й компактним корпусом. Це навіть причина вибрати його не керуючись розміром бюджету. У поточному році такий смартфон – Huawei P40.

Смартфон отримав екран з діагоналлю 6,1 дюйма. Так, в 2020 році це компактний пристрій. Технологія – AMOLED, роздільна здатність – Full HD +. За характеристиками смартфон – топ. Єдине – прикро, що його частота оновлення – 60 Гц, а не 120 або хоча б 90. У 2020 році це тренд мобільного ринку.

За іншими параметрами до пристрою абсолютно немає претензій. Чіп – Kirin 990, ємність акумулятора – 3800 мАг, камера потрійна з роздільною здатністю 50 + 16 + 8 Мпікс. Головний недолік пристрою – відсутність сервісів Google, їх потрібно встановлювати самому за допомогою APK-файлів.

Google Pixel 4

Ціна: 18 999 гривень

Самі неоднозначні смартфони. Актуальне покоління вже встигло провалитися. Журналіст BBC Кріс Фокс знайшов баг в системі Face Unlock. Сканер особи знімає блокування екрану, коли особа користувача потрапляє в поле зору, навіть якщо у нього закриті очі. Тобто, доступ до даних можуть отримати його родичі і близькі, поки він спить. Google визнала помилку і пообіцяла виправити роботу сканера.

Другий мінус Pixel 4 – автономність. Ємність акумулятора – 2800 мАг, конкуренти на Android вже років зо два не опускаються нижче 3300 мАг. Так, смартфон живе максимум один день при помірному навантаженні.

А ось екран – плюс пристрою. Діагональ екрану – 5,7 дюйма, технологія OLED, роздільна здатність – Full HD +. Все на флагманському рівні. Також плюс смартфона – камера. Вона одна з кращих на ринку і прямий конкурент Huawei. При цьому, тут є сервіси Google, на відміну від компанії з Китаю.

Samsung Galaxy S20

Ціна: 37 999 гривень

Найкомпактніший смартфон компанії серед флагманів компанії цього року. За розмірами корпус зазнав незначних змін на тлі Galaxy S10 – S20 трохи довший, і вже (151.7 x 69.1 x 7.9 мм у нього проти 149.9 x 70.4 x 7.8 мм у S10).

Дисплей – найсильніша сторона пристрою. Діагональ його екрану – 6,2 дюйма. Технологія – AMOLED, роздільна здатність – QHD +, частота оновлень – 120 Гц. Мінус дисплея – на ньому не можна виставити всі значення на максимум одночасно: або роздільна здатність QHD + з частотою оновлення 60 Гц, або 120 Гц з роздільною здатністю Full HD +.

За іншими параметрами це топовий смартфон. Ємність акумулятора – 4000 мАг, процесор Exynos 990, динаміки стерео з Dolby Atmos. Камера потрійна, її фішка – запис відео з роздільною здатністю 8К. Хоча питання – де його використовувати? Соцмережі стискають роздільну здатність в кращому випадку до Full HD.

Samsung Galaxy S10e

Ціна: 13 999 гривень

Цей смартфон позиціонується як iPhone XR і 11: в 2019 році в лінійці S разом з флагманами компанія випустила здешевлену модель. У Galaxy S10e основна камера подвійна, а не потрійна, а сканер відбитка пальця зовнішній і суміщений з кнопкою живлення на бічній грані.

Екран плоский, а не вигнутий. Це більше плюс, ніж мінус – з таким дизайном телефон виглядає менш футуристично, але рандомних натискань на ньому помітно нижче, ніж на S10 і S10 +. Діагональ дисплея – 5,8 дюйма. Технологія – AMOLED, роздільна здатність – Quad HD +.

Процесор флагманський – минулорічний Exynos 9820. Ємність акумулятора – 3100 мАг, але навіть так заряду вистачає на день, спасибі оптимізації енергоспоживання. Динаміки стерео, гучні, підтримується Dolby Atmos, є роз’єм для навушників.

iPhone SE 2020

Ціна: 14 999 гривень

Попереджаємо: подумайте, перш ніж взяти цей смартфон. У нього камера гірша, ніж у конкурентів, екран HD +, рамка широка, а на передній панелі розміщена кнопка «Додому». Але кого ми обманюємо, модель відмінно продається.

Перш за все за рахунок габаритів. Діагональ екрану – 4,7 дюйма, розміри корпусу як у iPhone, тобто набагато компактніші, ніж у багатьох конкурентів. Крім того, безліч користувачів звикли до кнопки «Додому» і не хочуть переходить на Face ID.

Камера – скоріше мінус смартфона. Вона одна, без зуму і ультраширококутного модуля, нічного режиму немає. Зате є оптична стабілізація. Що важливіше, як кому подобається.

Процесор – A12 Bionic, такий же стоїть в iPhone 11 Pro і 11 Pro Max. Ємність акумулятора – 1812 мАг. Енергію тримає мало часу, заряджається довго – 4 години без швидкої зарядки, 2 години з нею. Ще раз: подумайте, перш ніж взяти цей смартфон.

iPhone 11 Pro

Ціна: 32 999 гривень

Apple випускає по два флагманський айфона – більший і менший. Тому при виборі між ними ви можете керуватися тільки перевагами по частині габаритів.

У «айфона поменше» діагональ екрану – 5,8 дюйма. Рамка стандартна – з «чубчиком» на верхній межі рамки. Сама рамка товстіша, ніж у Android-флагманів. Дисплей OLED, з роздільною здатністю 2436×1125 дюйма.

Друга особливість iPhone 11 Pro – автономність: заряду акумулятора вистачає на півтора дня користування при помірному навантаженні. На презентації нас до цього готували: 11 Pro тримає заряд на 4 години довше XS. Побічний ефект – більш важкий корпус. Зате пристрій став надійнішим.

Процесор – A12 Bionic, камера потрійна з роздільною здатністю 12 + 12 + 12 Мпікс. Загалом, це найоптимальніший айфон в 2020 році – ви отримаєте максимум, який може запропонувати Apple, і не переплатите на відміну від 11 Pro Max.

iPhone XS

Ціна: 20 999 гривень

Дві причини взяти айфон 2018 року в 2020-: компактність і екран. Альтернатива йому – iPhone 11, і ця модель виграє за рахунок більш досконалого дисплея. Екран – OLED, кольори будуть більш насиченим, роздільна здатність – 2436 x 1125 точок, картинка буде більш чіткою.

Недоліки у пристрої теж є. У камери немає нічного режиму, через це ви не отримаєте фотографії при недостатньому освітленні з широким динамічним діапазоном в стандартному додатку, тільки за допомогою сторонніх. Ємність акумулятора – всього 2658 мАг. Заряду вистачає лише на один день при помірному навантаженні. У 2020 році це слабо – потрібно тримати заряд мінімум півтора дня. Загалом, купувати пристрій можна. Але перед тим як це зробити, подумайте багато разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.