Експерти назвали спосіб як можна прискорити старий смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли, яким чином можна без великих труднощів прискорити старий смартфон і продовжити термін життя апарату. Виявилося, вся справа в карті пам’яті, від якої в сучасних флагманів все частіше відмовляються.

У нових смартфонів часто слот для microSD не передбачений, виробники це пояснюють значним обсягом внутрішньої пам’ять. Однак якщо людина не збирається міняти пристрій часто, краще вибирати девайс з підтримкою карти пам’яті. За твердженнями експертів, різні компанії нерідко економлять на внутрішній пам’яті, що пов’язано не тільки з її обсягом, але зі швидкістю передачі даних. Якщо гаджет починає підглючувати навіть в простих додатках, на зразок “Галереї” і операцій із завантаження фото, потрібно помістити в нього microSD з великим вільним простором. Бажано, щоб вона відповідала стандарту Class 10 UHS-I, а після туди можна перемістити багато даних, включаючи знімки, відео і музику. Після такої операції багато додатків, раніше дошкуляла “гальмуванням”, почнуть вести себе нормально.

Фахівці радять карту пам’яті купувати відразу зі смартфонів, перетворивши її в сховище файлів. Це особливо актуально для пристроїв з пам’ятю до 32 ГБ, оскільки забитий кеш і громіздкі файли швидко стануть причиною нестачі пам’яті. Коли виникають проблеми з вільним простором в пам’яті, можна спробувати створити SWAP-файл. Правда, для цього можуть знадобитися Root-права, а інструкцій процесу багато в інтернеті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одне важливе призначення карти пам’яті – зберігання важливих даних на випадок, якщо смартфон розіб’ється або зламається. Ремонт часто обходиться дорого, і якщо людина не зберігав інформацію в хмарних сервісах або не робив копій, можуть виникнути труднощі з відновленням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.