Windows 10 заборонила встановлювати Google Chrome і Firefox

За офіційними даними, операційна система Windows 10 встановлена ​​на більш ніж 350 млн електронних пристроїв з самих різних регіонів світу. Звичайно, це дуже велика заслуга компанії Microsoft, яка фактично примусово оновлювала комп’ютери користувачів на нову ОС. 13 вересня 2018 року, розробники випустили новий білд десятої «вінди», який володіє номером збірки 1809. У ній з’явилася заборона на установку браузерів Google Chrome і Mozilla Firefox.

Повідомляється, що всі користувачі Windows 10, які будуть використовувати збірку 1809 або новішу, не зможуть так просто встановити веб-браузер Google Chrome і / або Mozilla Firefox, тому як Microsoft зробила все для того, щоб підвищити популярність вбудованого в «вінді» браузера в особі фірмового Edge. Тепер прямо перед початком процесу установки сторонніх інтернет-оглядачів з’являється повідомлення з інформацією про те, що в ОС вже вбудований хороший браузер.

Компанія Microsoft запевняє, що Edge – це швидкий і безпечний інтернет-браузер, яким приємно користуватися. Таким чином вона просуває його під час установки Chrome і Firefox, що користуються найбільшою популярністю серед власників комп’ютерів і планшетів на базі операційної системи Windows 10. На щастя, з пропозицією американської корпорації можна не погодитися, продовживши установку, тому як є такий варіант в меню.

Не можна не помітити, що після установки Google Chrome або Mozilla Firefox основним браузером в Windows 10 все одно залишається фірмовий Edge. Виправити це можна в налаштуваннях, проте раніше операційна система сама пропонувала це зробити, з чим багато хто охоче і погоджувалися. В даний час складання нової ОС знаходиться в стадії бета-тестування в рамках інсайдерської програми. Якщо подібне нововведення стане доступним всім користувачам, то Google і Mozilla майже напевно подадуть на Microsoft в суд за те, що вона порушує антимонопольне законодавство багатьох країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.