Експерт розкрив нові методи обману в Telegram та Instagram

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Кількість жертв шахрайства виросла з 99 тисяч у 2022 році до 209 тисяч у 2023 році, і ситуація цього року продовжує погіршуватися. Останні місяці відзначилися значним зростанням активності зловмисників. Вони часто отримують доступ до сторінок на платформах, таких як Telegram або Instagram, і надсилають повідомлення, просячи рідних надіслати кошти.

Реклама

Якщо злочинець здобув доступ до акаунту в Telegram або Instagram і утримався там протягом 24 годин, він може здійснити повне захоплення профілю. Про це заявив Mr. Jarvis, експерт Інституту дослідження кібервійни, в інтерв’ю для “Телеграфу”.

“Якщо “агресор” протримався 24 години в акаунті людини, то часто він має ще більше можливостей. Це стосується Telegram та Instagram. У таких випадках зловмисник 24 години може не проявляти ніякої активності. А згодом, зробити повний захват акаунту аж настільки, що відновити доступ у вас вже не вдасться”, — попереджає експерт.

Mr. Jarvis радить користувачам Telegram закріпити системний чат і ретельно стежити за повідомленнями про нові входи в їхні акаунти. Якщо виявлено несанкціонований доступ, важливо діяти швидко — протягом перших 24 годин звернутися до фахівців, які допоможуть повернути контроль над акаунтом або, принаймні, видалити його.

Щодо Instagram, експерт підкреслює важливість використання надійних паролів і двофакторної аутентифікації, оскільки служба підтримки цієї соцмережі рідко може допомогти в подібних ситуаціях.

Найпоширенішим методом кібершахрайства зараз є фішинг. Простими словами, зловмисники надсилають електронні листи чи повідомлення, які виглядають як офіційні повідомлення від банків, соцмереж або інших відомих компаній, і просять вас перейти за посиланням і ввести свої дані на підробленому сайті.

Зараз користувачам потрібно бути вкрай пильними та вживати превентивних заходів для захисту своїх акаунтів у соціальних мережах.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtelegraf.com.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ