Компанія Google анонсувала чат-бот Gemini на базі ІІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google оголосила про запуск чат-бота Gemini , який створений на основі генеративного штучного інтелекту (ШІ) і може скласти конкуренцію ChatGPT від Microsoft. Gemini працюватиме англійською мовою у більш ніж 170 країнах світу.

Gemini – це результат масштабної спільної роботи команд Google, включаючи наших колег із Google Research. Він був створений з нуля, щоб бути мультимодальним, що означає, що він може узагальнювати та легко розуміти, оперувати та комбінувати різні типи інформації, включаючи текст, код, аудіо, зображення та відео.

Gemini має три версії: Ultra – для складних завдань у датацентрах, Pro – для спеціалістів та Nano – для вирішення завдань на пристроях (наприклад, на смартфонах).

З 6 грудня Bard користуватиметься спеціальною версією Gemini Pro англійською мовою На початку 2024 року Google має намір запустити Advanced-версію, яка дасть користувачам доступ до більш сучасних функцій і можливостей, заснованих на Gemini Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зважаючи на все, Gemini вже зараз перевершує GPT-4 за всіма показниками, у відповідях на питання, у спілкуванні з користувачем, в математиці, програмуванні тощо.

Модель вміє працювати з різними типами інформації, не тільки з текстовими запитами на кшталт «розкажи хто такий Стів Джобс», а й з картинками «поясни цей мем», звуками «що це за пісня?» і навіть відео «що це порода собаки?».

Google раніше представила чат-бот Bard у лютому цього року на тлі популярності бота від Microsoft. Обидві програми можуть вести діалог з користувачем, наслідуючи людське спілкування.

OpenAI у 2022 році запустив сервіс ChatGPT, який спілкується з користувачами у діалоговому режимі. Чат-бот може відповідати на уточнюючі питання, визнавати свої помилки, заперечувати невірні передумови та відхиляти недоречні запити. Можливості сервісу викликали велику цікавість громадськості. Після цього інші технологічні компанії розпочали розробку власних сервісів.

Цього тижня ЗМІ повідомляли , що компанія ухвалила рішення про перенесення дати запуску Gemini з грудня 2023 року на січень 2024-го.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.