П’ять причин не купувати дешеві кабелі та зарядні блоки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Подумаєш, зарядка”, – скажете ви, – “різниця між оригіналом і підробкою тільки в ціні, встромив у розетку – працює і добре!”. Але це далеко не так. А скільки вже відомо історій про вибухи мобільних пристроїв? Це не жарти, наслідки можуть бути дуже серйозними. І щоб застерегти вас від злощасної покупки, ми наведемо вам 5 фактів, чому цього робити не слід.

Вогненебезпечні зарядки

Факт 1. Нестабільна зарядка АКБ.

Світ давно переступив через величезні трансформатори і зараз практично будь-яка електроніка або техніка здатна працювати на маленьких акумуляторних батарейках (АКБ). Але для нормальної роботи потрібен хороший стабільний зарядний пристрій. Ні для кого не секрет, що здебільшого люди віддають перевагу дешевим китайським підробкам, а не оригіналам. Причина цього – недорогість виробу, не шкода втратити, легко замінити, якщо щось піде не так. І адже піде! Ви прекрасно маєте розуміти, як виготовляють товари масового споживання в Китаї – практично “на око”, а матеріали беруть найдешевші. А тепер уявіть якість зібраних зарядок, не кажучи вже про нормальну ізоляцію проводів. Адже так недовго до короткого замикання в мережі або поломки вашого мобільника. На одному з досліджень в Англії було доведено, що тільки 0,75% всіх неоригінальних зарядних пристроїв і кабелів добре заізольовані. Тобто всього 7 із 1000. Вдумайтеся!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Факт 2. Небезпечні для життя людини і самого пристрою.

Штампована підробка несе загрозу не тільки для замикання мережі. Такі зарядники зазвичай не відповідають заявленій потужності, напруга АКБ стрибає, і це призведе щонайменше до роздуття батарейки. Що ви робите в такому разі? Йдете в салон стільникового зв’язку, купуєте нову і продовжуєте далі використовувати той самий зарядний пристрій. Але ж наступного разу постраждати можете вже ви самі. Зарядники можуть горіти і вибухати.

Злоякісні кабелі

Блок живлення – це тільки півбіди. Зібраний не зрозуміло ким і не зрозуміло з чого шнур все одно, що гніт на бомбі уповільненої дії. Навіть якщо ви будете використовувати оригінальний блок живлення від вашого смартфона, це не дає вам жодних гарантій. Уявіть, що ви купуєте квартиру з євроремонтом, але з проводкою довоєнного часу, за низькою вартістю. Де гарантія, що нічого не заіскриться і не станеться пожежа?

Факт 3. Вихід з ладу і підігрів батарейки.

Знайома ситуація, коли ваш девайс нагрівається під час заряджання? А потім батарейка починає нагріватися вже й після того, як зарядиться, навіть під час розмови телефоном. Неприємно, правда? Один незалежний експерт провів низку дослідів над неоригінальними кабелями зарядних пристроїв для планшета фірми Apple. Він з’ясував, що тільки 25% шнурів відповідають заявленим 2,1А. Решта 75% заряджають у 2,5 раза довше. При використанні такої зарядки гаджет починає розряджатися “на очах”. Заряду смартфона вистачає на все менший і менший час. Згодом це виводить роботу пристрою з ладу остаточно. У разі, якщо вам вдасться нарватися на напругу в 3А, перегрів вашому “вихованцеві” забезпечений. А в разі невідповідності напруги в кабелі та блоці живлення виникає ще низка причин купувати тільки якісний зарядний пристрій, якщо ви не хочете швидкої “смерті” свого девайса.

Але страждають не тільки власники Apple. Найбільше ризикують власники Android-пристроїв. Приміром, у порівнянні між оригінальним дротовим шнуром від LG і китайською підробкою, яку складно вимовляти, різниця за силою струму може відрізнятися аж у 4 рази. Все це призводить до швидкого перегріву і виходу з ладу АКБ.

Факт 4. Несумісність під час передачі даних.

Ще один факт неналежної якості кабелів, які не мають сертифіката MFI для Apple пристроїв, це відмова від синхронізації даних, наприклад Apple з ITunes, або повна відсутність процесу заряду АКБ. У таких випадках найчастіше ви грішите на свій смартфон і прямо йдете в майстерню з’ясовувати причину непрацюючого пристрою. А це непотрібні зайві витрати. Оскільки діагностика коштує недешево. Наша порада: якщо ваш мобільник не заряджається і не вмикається за умови приєднаного зарядного пристрою, не поспішайте нести в ремонт телефон, адже вам там можуть вигадати неіснуючу проблему, і ви заплатите горе-фахівцям через незнання, тому для початку спробуйте зарядити смартфон на оригінальній зарядці. Для цього достатньо попросити в салоні стільникового зв’язку перевірити працездатність декількох АЗП на вашому смартфоні. Через 3-5 хвилин телефон, який до цього не реагував, увімкнеться і працюватиме в колишньому режимі, якщо зарядний пристрій відповідає якості. Купувати необов’язково, але в перевірці вам не відмовлять.

Факт 5. Часті поломки.

Якщо Вам все-таки пощастило і ваш кабель заряджає гаджет і підтримує передачу даних, проблема неякісного виробництва залишається колишньою. Цілком привабливий зовні кабель, всередині може легко зламатися під час першого ж “скручування” зарядки, або якщо ви часто дістаєте і прибираєте, згортаючи дріт, у бардачок вашого авто.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.