Без категорії

Порівняння POCO та Redmi: які смартфони краще і чому

Share

Кілька років тому компанія Xiaomi зреклася лінійки Redmi, виділивши її в окремий суббренд, а також наростила виробництво смартфонів POCO , які з’явилися ще в 2018 році як експериментальний продукт. З 2019-го всі моделі, що випускаються під ім’ям Xiaomi, належать до флагманського сегменту. А недорогі, але хороші смартфони, тепер пропонують лише Redmi та POCO . Чи відрізняються вони один від одного, і пристрій якого бренду краще купити?

Відмінності POCO від Redmi

Перша, здавалося б, незначна відмінність полягає в тому, що смартфони POCO – це продукт зовнішньої аудиторії. Пристрої цього бренду не продаються на території Піднебесної, на відміну від Redmi. Тому не дивуйтеся, якщо ваш китайський знайомий нічого не чув про POCO.

На глобальному ринку головною відмінністю POCO та Redmi є позиціонування. Лінійка Redmi складається з недорогих пристроїв початкового рівня (наприклад, Redmi A2+ ) та смартфонів середнього класу на кшталт Redmi Note 12 Pro+ 5G . Палітра POCO трохи ширша. Поряд із ультрадешевим POCO C51 у російських магазинах представлений POCO F5 Pro, який з натяжкою можна назвати флагманом, адже він пропонує і потужний процесор Snapdragon 8+ Gen 1, і функцію бездротової зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також різниця між Redmi та POCO проявляється в дизайні. Пристрої першого суббренду Xiaomi виглядають стримано, в той час як другі намагаються виділитися всіма силами. Це помітно за яскравими кольорами (чорно-жовте забарвлення є візитною карткою POCO) та великого логотипу бренду на спинці.

Якщо підходити до порівняння POCO та Redmi в частині технічного оснащення, то виявиться, що Redmi намагається знайти баланс, віддаючи невелику перевагу камерам, тоді як опонент фокусує свою увагу на продуктивності. Це виразно видно на прикладі схожих за ціною Redmi 12 та POCO M5 .

Характеристики Redmi 12 POCO M5
Екран 6,79 дюйми, IPS (2460х1080), 90 Гц 6,58 дюйми, IPS (2400х1080), 90 Гц
Основна камера 50+8+2 МП 50 + 2 + 2 МП
Фронтальна камера 8 МП 5 МП
Процесор Helio G88 Helio G99
Акумулятор 5000 мАг 5000 мАг
Заряджання 18 Вт 18 Вт

На відміну від POCO M5, Redmi 12 має надширококутний модуль, а фронталка має роздільну здатність 8 МП, а не 5МП. При цьому POCO базується на значно більш потужному процесорі Helio G99 , який, згідно з результатами тесту AnTuTu , потужніший за Helio G88 у півтора рази. Також POCO використовує сучасний накопичувач UFS 2.2, а не eMMC 5.1, за рахунок чого працює швидше навіть при виконанні простих завдань на кшталт запуску додатків та перегортання інформаційної стрічки.

Остання відмінність Redmi і POCO – оболонка. Так, в основі смартфонів обох брендів лежить MIUI. Однак, прошивка на пристроях другої компанії має приписку «для POCO». На практиці відмінності виражаються в тому, що на Redmi ярлики на робочому столі квадратні, а не круглі плюс на POCO не можна відключити меню додатків .

Чи суттєві ці відмінності — вирішуйте самі. У функціональному плані різницю ви не помітите. Наявність тих чи інших можливостей залежить не так від приналежності до певного бренду, як від вартості пристрою. Не секрет, що функціональність дорогих Xiaomi ширша.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024