Samsung Galaxy S23 проти iPhone 15: який флагман обрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вівторок, 12 вересня, компанія Apple представила довгоочікувану флагманську серію iPhone 15. Головними конкурентами нових смартфонів є презентована на початку року лінійка Samsung Galaxy S23. І ми вирішили порівняти між собою два базових флагмани – iPhone 15 і Samsung Galaxy S23.

Дизайн

Samsung завжди славилася елегантним та інноваційним дизайном своїх флагманів. І Samsung Galaxy S23 – не виняток. Цей флагман одягнений у корпус, що складається з трьох елементів – алюмінієвого каркаса і двох скляних панелей з обох боків. Сам корпус захищений від пилу і вологи відповідно до рейтингу IP68. Це, до речі, вже стало так званим “золотим” стандартом для флагманських пристроїв.

Що ж стосується Apple, то філософія її дизайну завжди полягала в мінімалізмі та функціональності. І iPhone 15 – яскраве тому підтвердження. Він зберіг культовий дизайн з рамкою з алюмінієвого сплаву і скляною задньою кришкою. Однак невеликі зміни в габаритах надають зовнішності iPhone 15 свіжішого вигляду. Зовнішність нового флагмана змінила відмова від класичної моноброви, що стала вже класичною, яку замінили на овальний виріз Dynamic Island у стилі старших моделей. Як і Samsung Galaxy S23, новий флагман Apple також захищений від пилу і вологи за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Базовий Samsung Galaxy S23 оснащений 6,1-дюймовою панеллю Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 2340 на 1080 точок (Full HD+) і частотою оновлення зображення на рівні 120 Гц. Водночас його конкурент від Apple обладнаний 6,1-дюймовою OLED-панеллю Apple Super Retina XDR з роздільною здатністю 2556 на 1179 пікселів (Full HD+), який має стандартну частоту оновлення зображення 60 Гц і підтримує HDR10+.

Апаратне та програмне забезпечення

В основу Samsung Galaxy S23 ліг спеціально модернізований для цієї флагманської серії чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 зі збільшеною частотою оновлення зображення. Компанію йому складають 8 Гбайт оперативної пам’яті. Ця комбінація забезпечує флагману відмінну продуктивність.

Пристрої Apple славляться своєю неперевершеною інтеграцією апаратного та програмного забезпечення. І iPhone 15 продовжує цю традицію. Він базується на 4-нанометровому чипсеті A16 Bionic, який успадкував від торішніх iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max. Доповнений він 6 Гбайт ОЗП, що гарантує безперебійну роботу при виконанні будь-яких завдань.

Що ж стосується програмного забезпечення, то Samsung Galaxy S23 працює під управлінням мобільної операційної системи Android 13 зі встановленим поверх фірмовим користувацьким інтерфейсом One UI. А ось iPhone 15 поставляється з новітньою фірмовою платформою iOS 17 на борту.

Камери

Samsung Galaxy S23 – один із найкращих смартфонів для шанувальників мобільної зйомки. Він обладнаний основною камерою з головним 50-мегапіксельним датчиком, що доповнений 10-мегапіксельною камерою з телеоб’єктивом для триразового оптичного зуму і 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. Для селфі і дзвінків по відеозв’язку у нього передбачена 12-мегапіксельна фронтальна камера, вбудована в O-подібний виріз у дисплеї.

Apple, як відомо, завжди віддавала пріоритет якості зйомки, а не кількості мегапікселів і датчиків. Але при цьому в iPhone 15 вона вирішила помітно модернізувати систему камер, встановивши 48-мегапіксельний основний датчик у поєднанні з 12-мегапіксельним додатковим сенсором з надширококутним об’єктивом. Спереду у нього, як і раніше, встановлена 12-мегапіксельна фронтальна камера.

Акумулятор

Samsung Galaxy S23 живиться від акумуляторної батареї ємністю 3900 мАг і за рахунок оптимізації програмного забезпечення смартфон здатний пропрацювати без підзарядки цілий день. А наявність швидкої дротової зарядки потужністю 25 Вт дають змогу зарядити смартфон у найкоротші терміни. Крім того, смартфон підтримує 15-ватну бездротову зарядку за стандартом Qi.

Apple завжди приховує ємність акумулятора своїх iPhone. Ось і у випадку з iPhone 15 ємність батареї офіційно не озвучена. Але, враховуючи енергоефективний процесор і оптимізоване програмне забезпечення, можна теж розраховувати на цілий день роботи. Є й підтримка швидкої та дротової зарядки. Щоправда, її потужність обмежена 15 Вт.

Ціна питання

Вартість iPhone 15 стартує з позначки 799 доларів, тоді як Samsung Galaxy S23 можна зараз придбати приблизно за 600 доларів. Обидва смартфони мають свої сильні сторони і вибір між ними, найімовірніше, залежатиме від вашої лояльності до бренду та вподобань з точки зору операційної системи.

Переваги iPhone 15:

  • компактні розміри;
  • система розпізнавання облич Face ID;
  • eSIM;
  • MagSafe.

Недоліки iPhone 15:

  • висока ціна.

Переваги Samsung Galaxy S23:

  • більш доступна ціна;
  • екран із частотою оновлення 120 Гц;
  • O-подібний отвір в екрані замість великого овального вирізу;
  • більша батарея.

Недоліки Samsung Galaxy S23:

  • великі розміри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.