Повний список функцій, які Apple видалить із релізу iOS 17, iPadOS 17 і macOS Sonoma

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на вихід кількох нових пристроїв Apple, таких, як iPhone 15, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 і AirPods Pro 2 з портом USB-C, більшість фанатів чекає зовсім не цього. Люди хочуть якомога швидше оновити свої “яблучні” гаджети на свіжі ОС.

Після презентації стали відомі дати релізу всіх оновлень від Apple – iOS 17 і iPadOS 17 вийдуть 18 вересня, а macOS Sonoma на тиждень пізніше. На жаль, деякі обіцяні нам фічі компанія притримає і у вересні ми не зможемо їх спробувати. Ось повний список:

  • Повідомлення. Відправлення стікерів за допомогою швидкої реакції на повідомлення (Tapback) і синхронізація налаштувань додатка через iCloud. А ще в iPadOS 17 пізніше з’явиться кнопка швидкого переходу до початку діалогу – в iOS 17 вона вже є.
  • AirDrop. Apple не дасть вам відправляти файли через інтернет відразу після релізу всіх трьох ОС. Ця функція повинна “підстрахувати” відправлення даних на випадок розриву Bluetooth-з’єднання.
  • Apple Music. Ціла низка нововведень не буде доступна в релізі. Серед них спільні плейлисти, реакція емодзі на вибір треків у ньому, доступність плейлиста “Улюблені пісні” через Siri, прокачаний розділ “Вибране”, віджет управління музикою для macOS Sonoma.
  • PDF. Інтелектуальне виявлення форм для заповнення в PDF-файлах не буде доступне при виході нових ОС. Воно має працювати у всіх додатках наскрізним чином.
  • Фітнес. Застосунок одразу не дасть змоги вам встановити голос тренера головним над музикою або контентом під час тренування.
  • Спрощений вхід. Він з’явиться пізніше і дозволить спростити використання довіреного iPhone або iPad для входу на інші пристрої.
  • Matter. Функція розблокування “розумних” замків дотиком екрана iPhone буде доступна пізніше.
  • “Журнал”. Цей застосунок не з’явиться на старті – це свого роду електронний щоденник подій і настрою користувача.

Варто зазначити, що більшість із цих функцій не особливо важливі для більшості користувачів. Найпомітнішими обмеженнями можна назвати відсутність передачі AirDrop через інтернет і віджета управління музикою в macOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.