Європарламент закликав уряди країн ЄС до заборони TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців.

Про це, як пише Європейська правда”, повідомляє Politico.

У четвер депутати Європарламенту ухвалили доповідь, спрямовану на припинення втручання іноземних урядів у політику континенту за допомогою дезінформації, кібератак та підриву критично важливої інфраструктури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У своїх рекомендаціях законодавці закликали всі національні уряди приєднатися до обмежень, які Європейський Союз, низка столиць і західних країн за межами Європи вже наклали на використання китайського застосунку TikTok у соціальних мережах. Додаток для обміну відео, який полюбляють підлітки по всьому світу, стикається зі звинуваченнями західних спецслужб у сприянні шпигунству, нездатності захистити персональні дані і навіть у розбещенні молодих людей.

Доповідь є частиною роботи Спеціального комітету Європейського парламенту з питань іноземного втручання в усі демократичні процеси в Європейському Союзі, включаючи дезінформацію (INGE), який був створений у 2020 році з метою припинення впливу таких держав, як Росія та Китай, на європейську політику.

Інституції ЄС зіткнулися з посиленою увагою до того, як іноземні країни лобіюють і впливають на прийняття рішень, після кримінального розслідування в Бельгії щодо отримання законодавцями хабарів від Катару та Марокко.

“Я часто чую, що демократія в усьому світі відступає. Я б сказав, що це неправильне твердження. Демократія не просто відступає. Демократія перебуває під загрозою”, – заявила в Європарламенті Сандра Калнієте, латвійська депутатка, яка підготувала проєкт рекомендацій Європарламенту.

Калнієте заявила, що Європа все ще потребує “конкретного режиму санкцій щодо іноземних інформаційних маніпуляцій і втручання” і повинна “не боятися викривати тих, хто намагається навмисно і скоординовано маніпулювати нашою демократією”.

TikTok був не єдиною компанією, яку перевірили; законодавці також закликали Раду ЄС і Європейську комісію виключити використання китайських і російських технологічних компаній Huawei, ZTE і “Касперський”, а також російську компанію NtechLab, яка займається розпізнаванням облич.

Нагадаємо, британська служба захисту даних оштрафувала TikTok на 12,7 млн фунтів стерлінгів ($15,88 млн) за численні порушення закону про захист даних, зокрема, за використання персональних даних дітей віком до 13 років без згоди батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.