Не вдається завершити форматування в Windows – рішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо просто видалити файли, які зберігаються на накопичувачі, то так звані “сліди” в будь-якому разі залишаться. А тому повне форматування є єдино правильним рішенням. Щоправда, завершити його не завжди вдається, але вихід для вирішення цієї проблеми однозначно є.

Причини “невдачі”

Ті, хто колись форматував флеш-накопичувач, напевно стикалися з помилкою, що форматування Windows не вдається завершити. І причин цьому кілька:

Механічне пошкодження ПК або мобільного гаджета;
Наявність помилок на знімному пристрої;
Програмний збій або збій в електричній мережі;
Видалення захисту.
Як варіант, причиною може стати банальне некоректне вилучення флеш-накопичувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити?

Для початку провести перевірку на виявлення або виключення помилок. Зазвичай система самостійно визначає їх, але це не завжди відбувається. Тому рекомендується зробити це вручну. Заходимо в “Мій комп’ютер” і натискаємо по черзі: “властивості”-“сервіс”-“перевірка”. Знімаємо захист від запису.

Ще один варіант: видалити програмний захист. Зробити це можна за допомогою різних способів, але головне – заздалегідь переконатися, чи з тим файлом проводиться робота.

Вибір способу:

  • Найпростіший – відкрити віконце “виконати” і в рядку написати: gpedit.msc. Далі знаходимо папку з назвою “Доступ до запам’ятовуючих пристроїв” і у всіх знімних дисків переставляємо галочку на “Не задано”. Тепер залишилося зберегти і перезавантажити ПК.
  • Більш “заморочений” – відкриваємо віконце “Виконати” і набираємо cmd. Після кожної команди потрібно натискати Enter. Далі випадає чорне віконце, в якому треба набрати diskpart. Потім у списку дисків listdisk вибираємо свою флешку, знімаємо захист (якщо він є).

Крім цих способів, є й інші, наприклад, через реєстр або управління дисками Windows. У другому випадку це утиліта, за допомогою якої можна спробувати виправити помилку.

Загалом, як кажуть професійні фахівці, що мають великий досвід у роботі з комп’ютерами: якщо одне не допомагає, то рухаємося далі. Варіантів виправлення помилки, яка не дає можливості завершити форматування, багато. Головне – знайти те, що виявиться ефективним у конкретному випадку.

Неможливість здійснити завершення Windows – не така глобальна проблема, як може здатися на перший погляд. У більшості випадків цю проблему можна усунути за допомогою способів самої операційної системи. Ба більше, є також сторонні програми – це спеціальні додатки з носіями інформації щодо виправлення помилок форматування.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.