Названо найкращий флагманський смартфон для продажу на вторинному ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський сервіс SellCell проаналізував динаміку падіння вартості популярних моделей флагманських смартфонів одразу після їх купівлі. Статистика підтвердила, що пристрої на Android знецінюються набагато швидше, ніж гаджети Apple – і показала, скільки грошей насправді втрачає покупець того чи іншого смартфона за лічені тижні після його придбання.

У рамках дослідження аналітики вивчили динаміку цін базових моделей актуальних флагманів Apple, Samsung і Google. Як з’ясувалося, iPhone 14 через два місяці після купівлі втрачає в середньому 31% вартості на “вторинному ринку”, Galaxy S23 – 43,3%, а Pixel 7 – 45,9%.

Для Galaxy S22 торік статистика виглядала гірше: він знецінювався втричі швидше, ніж iPhone 13. При цьому минуле покоління смартфонів Apple обійшло нинішнє на 5,7% за цим показником, якщо рахувати втрату вартості за півроку і враховувати різницю з початковою ціною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За висновками аналітиків, найменш прибутково продавати старі Android-флагмани. Наприклад, Galaxy S23 Ultra на 1 ТБ через два місяці втрачав до 55,6% своєї початкової ціни ($719 проти $1619). А ось iPhone 14 Pro Max на 1 ТБ за два місяці подешевшав на вторинному ринку лише на 13,6% – у цьому відношенні він, за словами експертів, являє собою оптимальну інвестицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.