Чому важливо періодично чистити кеш у браузері

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Браузер – найосновніша програма комп’ютера або смартфона. Під час відвідування вами сайту, весь вміст завантажується в браузер. Частина інформації залишається в кеші – зображення, скрипти, CSS-стилі та інші елементи, з яких складається ресурс. Це потрібно для того, щоб не брати постійно одні й ті самі дані з інтернету.

Подальше завантаження сайту буде набагато швидшим, адже частина даних буде взята з накопичувача пристрою, а не з інтернету. Розробники ресурсу вказують браузеру, яку інформацію кешувати (тимчасово зберігати) можна, а яку ні. І оглядач діє згідно з цими інструкціями.

Інформація по кожному сайту зберігається в кеш, з яким і працює браузер. Навіть якщо у вас на пристрої сотні гігабайт вільного місця – чистити кеш періодично все-таки потрібно. Що більший об’єм кешу, то складніше браузеру працювати, і пристрій починає пригальмовувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особисто у себе я роблю так:

  • Раз на місяць чищу кеш у браузері на смартфоні Android;
    Раз на 3 місяці чищу кеш на комп’ютері.

Очистити тимчасове сховище можна в налаштуваннях браузера на ПК і через налаштування додатків у смартфоні. Також не забуваємо, що кеш може займати дуже багато місця – особливу увагу на розмір тимчасових даних потрібно звертати власникам смартфонів на Android.

Очищення кешу – безпечна процедура. Після цього сайти, які ви відвідуєте щодня, будуть трохи довше завантажуватися. Але тільки під час першого відвідування. Створиться новий кеш і все працюватиме так само, як і до чищення.

Чи чистите ви кеш на ПК або смартфоні?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.