Нове оновлення для iPhone – Apple випустила iOS 16.4. Ось що змінилося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила iOS 16.4 (та iPadOS 16.4), четверте велике оновлення операційної системи під номером “16”, яка дебютувала у вересні минулого року. iOS 16.4 вийшла через два місяці після версії 16.3, яка додала важливу функцію захисту вашого облікового запису Apple ID за допомогою ключів безпеки.

Програмне забезпечення можна завантажити на iPhone та iPad, перейшовши в “Параметри” > “Загальні” > “Оновлення”. Компанія з Купертіно також випустила iOS 15.7.4 для старих моделей з важливими покращеннями безпеки.

В iOS 16.4 додано 21 новий емодзі, серед яких хитання головою, рожеве, блакитне та сіре серце, ослик, лось, чорний птах, гусак та медуза. Ми також отримали веб-сповіщення Safari для веб-сайтів, доданих на домашній екран, ізоляцію голосу для кращої якості телефонних дзвінків, повернення анімації перегортання сторінок у додатку “Книги”, оновлення подкастів, нову архітектуру HomeKit та низку інших незначних змін і виправлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нове оновлення для iPhone – Apple випустила iOS 16.4

Як повідомляється на сайті виробника iPhone, останнє оновлення включає наступні покращення та виправлення помилок:

  • Клавіатура емодзі включає 21 новий емодзі із зображенням тварин, жестів і предметів.
  • Доступні сповіщення від веб-додатків, доданих на стартовий екран.
  • Режим ізоляції голосу під час телефонних дзвінків підсилює ваш голос і блокує фонові шуми.
  • Альбом “Дублікати” в додатку “Фотографії” містить дублікати фотографій і відео, виявлені у вашій спільній фототеці в iCloud.
  • VoiceOver підтримує карти в додатку “Погода”.
  • Нова функція доступності автоматично затемнює екран при виявленні миготливих вогнів або стробоскопів.
  • Вирішено проблему, через яку запити на покупку, надіслані дітьми, могли не відображатися на пристроях батьків.
  • Вирішено проблему, через яку термостати, сумісні з Mater, могли перестати реагувати при підключенні до сервісу Apple Home.
  • Оптимізовано функцію виявлення нещасних випадків на моделях iPhone 14 та iPhone 14 Pro.

Apple також розширила функцію Alert SOS (супутниковий зв’язок) на додаткові країни, а саме: Австрію, Бельгію, Італію, Люксембург, Нідерланди та Португалію. У прес-релізі компанія повідомила, що опція, звісно, вимагає оновлення iOS 16.4. Функція Emergency SOS дозволяє моделям iPhone 14 підключатися до супутників Globalstar у країнах, де вона доступна, що дає змогу надсилати текстові повідомлення диспетчерам екстрених служб поза зоною покриття стільникового зв’язку та Wi-Fi. Послуга є безкоштовною протягом двох років після активації iPhone 14, причому дворічний період починається сьогодні для користувачів у нових підтримуваних країнах. Коли він дебютує в нашій країні, ми не знаємо.

Супутникове з’єднання працює інакше, ніж надсилання або отримання повідомлення через мобільну мережу. В ідеальних умовах, з прямим оглядом неба і горизонту, надсилання повідомлення може зайняти 15 секунд, а під деревами з невеликою або середньою густотою листя – більше хвилини. Якщо над нами густе листя або ми оточені іншими перешкодами, встановити зв’язок із супутником може бути неможливо. На час з’єднання також може впливати навколишнє середовище, довжина повідомлення, а також стан і доступність супутникової мережі.

iOS 16.4 та iPadOS 16.4 можуть бути одними з останніх оновлень, які ми отримуємо для систем з номером “16”. Незабаром Apple зосередиться на iOS 17 і iPadOS 17, програмному забезпеченні, яке буде анонсовано на Всесвітній конференції розробників у червні.

Також доступна macOS Ventura 13.3

Компанія також випустила macOS Ventura 13.3, третє велике оновлення системи для комп’ютерів, яке вийшло в жовтні минулого року. Ventura 13.3 вийшла через два місяці після версії 13.2.

Систему можна безкоштовно завантажити на всі відповідні комп’ютери Mac через розділ “Оновлення” в “Системних налаштуваннях”. macOS Ventura 13.3, як і iOS 16.4, додає, серед іншого, нові символи емодзі. Виправлено проблему з жестами на трекпаді, які могли перестати працювати, а також ряд інших незначних функцій. Більш детальну інформацію про нові функції можна знайти нижче:

  • 21 новий емодзі, включаючи тварин, жести рук і предмети, тепер доступні на клавіатурі емодзі;
  • Опція “Видалити фон” у Freeform автоматично ізолює об’єкт на зображенні;
  • Функція “Дублікат фотоальбому” розширює підтримку виявлення дублікатів фотографій і відео у вашій спільній фототеці iCloud;
  • Підтримка транслітерації клавіатур гуджараті, пенджабі та урду;
  • Нові розкладки клавіатури для Choctaw, Chickasaw, Akan, Hausa та Yoruba;
  • Зручне налаштування автоматичного затемнення відео при виявленні спалахів світла або стробоскопічних ефектів;
  • Підтримка VoiceOver для карт у додатку Погода;
  • Вирішено проблему, через яку жести на трекпаді іноді переставали реагувати;
  • Вирішено проблему, через яку запити Ask to Buy від дітей могли не відображатися на пристрої батьків;
  • Вирішено проблему, через яку VoiceOver може не відповідати після використання Finder.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.