Топ-7 найкращих смартфонів Samsung у березні 2023 року

Samsung – один з найбільш впізнаваних брендів на ринку мобільних технологій. Компанія має заслужену репутацію і пропонує велику лінійку відмінних смартфонів під будь-які потреби.

А отже, якщо ви шукаєте хороший Android-смартфон, вам буде складно розібратися, який зі смартфонів компанії Samsung зовсім не вартий вашої уваги. Кількість представлених варіантів може вас запросто поставити в глухий кут, настільки складний цей вибір.

Проте хороша новина полягає в тому, що в цій статті з усього різноманіття пристроїв уже відібрано найкращі смартфони Samsung, які можна придбати у 2023 році.

Забігаючи наперед, можна відразу сказати, що найкращим смартфоном цього року став флагман преміум-класу Samsung Galaxy S23 Ultra.

Звісно, це найдорожча модель у лінійці пристроїв компанії, але з нею ви отримуєте неймовірну віддачу від витрачених коштів завдяки приголомшливому дисплею, чудовим камерам і новому процесору, що забезпечує безпрецедентний рівень продуктивності.

Якщо ж ви шукаєте щось більш унікальне, більш портативне або більш бюджетне, тут ви також знайдете безліч інших чудових варіантів, для кожного з яких є невеликий опис, що дасть вам змогу отримати загальне уявлення про цей смартфон.

Найкращі смартфони Samsung березень 2023

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra є одним з найдорожчих смартфонів, доступних у продажу в даний час, але він володіє широкими можливостями і високою продуктивністю, які виправдовують його вартість.

Насправді, незважаючи на високу ціну, він забезпечує неймовірну віддачу, оскільки ви отримуєте майже все, що могли б очікувати від сучасного смартфона, який прослужить вам довгі роки.

Лише одна технічна особливість може змусити вас передумати купувати Galaxy S23 Ultra – це його розмір: при товщині 9 мм, ширині 78 мм і вазі 233 грами це один із найбільших смартфонів.

Проте, він належить до того ж класу, що й більшість інших смартфонів “великого розміру”, тому це не найвагоміша причина відмовлятися від його придбання. До того ж, Galaxy S23 Ultra компенсує це закругленими краями і простим, але елегантним стилем.

У смартфона 6,8-дюймовий динамічний AMOLED дисплей з QHD+ роздільною здатністю і дуже високою щільністю пікселів на дюйм (550 ppi).

Вражаюча діагональ і чіткість цього екрана більш ніж виправдовують більший розмір смартфона, а максимальна яскравість досягає 1750 ніт, тому у вас не виникне проблем з читанням тексту на вулиці в яскравий сонячний день.

Як і у випадку з його попередником, камери Galaxy S23 Ultra є тим параметром, який справді відрізняє його від молодших моделей лінійки S23.

Тут вам доступна 200-мегапіксельна основна камера з лазерним автофокусом, до якої долучилася пара 10-мегапіксельних об’єктивів і телеоб’єктив з 10-кратним оптичним зумом.

Samsung також оснастила смартфон новітнім процесором Snapdragon 8 Gen 2 від Qualcomm.

При цьому, це не стоковий процесор, Samsung спільно з Qualcomm попрацювала над створенням спеціальної версії цього процесора, частота якого була підвищена до нового рівня продуктивності.

І це не все, в комплект поставки Galaxy S23 Ultra входить фірмовий стилус S Pen, тож ви зможете робити швидкі нотатки, навіть не вмикаючи екран, коментувати скріншоти або просто залишати записки на смартфоні практично в будь-якому місці.

Це чудовий інструмент для підвищення продуктивності роботи на смартфоні, і вам ніколи не доведеться турбуватися про те, де його зберігати, оскільки він ховається в нижній частині вашого смартфона, коли ви ним не користуєтеся.

Galaxy S23 Ultra зберігає свою корону першості не тільки як найкращий смартфон від компанії Samsung, а й як один із найкращих Android смартфонів 2023 року.

2. Samsung Galaxy S23

Це найменший смартфон з лінійки S23, але такий розмір зовсім не є його недоліком. Samsung Galaxy S23 гладкий, маленький і неймовірно потужний, що робить його ідеальним варіантом для любителів компактних пристроїв і прекрасною альтернативою Galaxy S23 Ultra.

Незважаючи на те, що Galaxy S23 поступається моделі з приставкою “Ultra” в декількох технічних аспектах, він, як і раніше, досить хороший, щоб виправдати свою другу позицію в цьому списку.

6,1-дюймовий дисплей і тонкі рамки роблять його набагато меншим у розмірі, і тому він набагато зручніше лежить у руці. Galaxy S23 також має дещо інший дизайн, ніж його старша версія.

Основні відмінності в дизайні полягають у більш плоскому екрані та більш заокруглених кутах. Але все інше, пов’язане з дисплеєм, майже таке саме, як і в дорожчого смартфона, включно з неймовірною технологією Dynamic AMOLED 2X з частотою оновлення 120 Гц.

Технічні характеристики також дуже схожі. Процесор Snapdragon 8 Gen 2 доопрацьований для Galaxy такий самий неймовірно потужний, як і в S23 Ultra, а 8 Гб оперативної пам’яті – це той самий об’єм, що і в базовій моделі Ultra.

А ось обсяг вбудованої пам’яті в 128 Гб трохи розчаровує, хоча, якщо ви не великий любитель застосунків або мультимедіа, цього обсягу буде цілком достатньо.

Батарея теж надійна і здатна підтримати автономність пристрою протягом двох днів за консервативного використання. Зарядка трохи розчаровує, всього 25 Вт, але все ж досить швидка.

Основна камера смартфона на 50 Мп, надширокий об’єктив на 12 Мп і телеоб’єктив на 10 МП з 3-кратним оптичним зумом.

Така система камер не зрівняється з 200-мегапіксельною камерою S23 Ultra, проте це чудова система, що робить чіткі знімки за найрізноманітніших умов освітлення.

Samsung Galaxy S23 є найдешевшим із нової флагманської лінійки Samsung, і в ньому відсутні деякі елементи, які роблять S23 Ultra унікальним пристроєм, зокрема стилус S Pen, але ці компроміси не сильно впливають на загальне враження від його використання.

3. Samsung Galaxy S23 Plus

S23 Ultra – великий і продуктивний флагман, але він створений явно не для всіх. Якщо вам просто не потрібно або ви не хочете всього того, що пропонує Ultra, то Samsung Galaxy S23 Plus може також стати чудовою альтернативою.

Цей смартфон з великим екраном має чудовий вигляд, він такий самий потужний, як і його старша модель, у нього чудова система камер та інші технічні характеристики.

Якщо вам потрібен великий смартфон від Samsung, Galaxy S23 Plus – ще один чудовий варіант.

Основна причина, через яку купують смартфони такого розміру – це необхідність використання великого екрана і S23 Plus, безумовно, справляється з цим завданням.

Його 6,6-дюймовий дисплей, захищений склом Gorilla Glass Victus 2, підтримує технологію Dynamic AMOLED 2X від Samsung, має частоту оновлення 120 Гц і чітку роздільну здатність 1080p зі щільністю 393 пікселі на дюйм.

Galaxy S23 Plus оснащений процесором Snapdragon 8 Gen 2, і він такий же потужний і функціональний, як і в інших останніх смартфонах.

Обсяг вбудованої пам’яті починається з 256 Гб, за такого обсягу пам’яті та з таким потужним процесором цей смартфон можна використовувати роками, перш ніж ви захочете будь-якого апгрейда.

Батарея ємна, при регулярному використанні її заряду вистачає на півтора дня. Є підтримка зарядки потужністю до 45 Вт, яка здатна зарядити смартфон до 100% приблизно за годину, а також підтримка зворотної бездротової зарядки для аксесуарів.

У системі камер немає 200-мегапіксельного сенсора, як в Ultra, але її можливості все одно вражають: основний об’єктив на 50 Мп, ширококутний об’єктив на 12 Мп, телеоб’єктив на 10 Мп з 3-кратним оптичним зумом і 12-мегапіксельний фронтальний об’єктив для селфі.

Якщо ви шукаєте флагман від Samsung з великим красивим екраном за нижчою ціною, ніж ультра-преміальний S23 Ultra, то Samsung Galaxy S23 Plus – чудовий варіант.

4. Samsung Galaxy Z Fold 4

Простіше кажучи, Galaxy Z Fold 4 – найкращий продуктивний смартфон від Samsung, який володіє крутим складним форм-фактором.

Смартфон доступний у сіро-зеленому, чорному, бежевому або ексклюзивному для Samsung бордовому кольорі.

Перше, що одразу впадає в око – це його подвійні екрани: 6,2-дюймовий фронтальний дисплей і 7,6-дюймовий основний дисплей мають змінну частоту оновлення 120 Гц, яка адаптується залежно від виконуваних завдань.

Galaxy Z Fold 4 має бічний сканер відбитків пальців і міцну, але легку рамку з армованого алюмінію та скло Gorilla Glass Victus+, яке захищає як сам екран, так і задню панель смартфона.

Із Z Fold 4 ви отримуєте процесор Snapdragon 8+ Gen 1 з 12 Гб ОЗП і до 1 Тб вбудованої пам’яті (хоча слота для карт пам’яті microSD немає).

Акумулятор ємністю 4400 мАг забезпечує автономну роботу пристрою протягом усього дня, а заряджання смартфона може здійснюватися дротовим зарядним пристроєм до 25 Вт, або бездротовою 15 Вт зарядкою, але в комплекті немає самого зарядного пристрою.

Система камер представлена основним об’єктивом на 50 Мп, ширококутним об’єктивом на 12 Мп і телеоб’єктивом на 10 Мп з 3-кратним оптичним зумом і цифровим 30-кратним режимом Space Zoom. Також тут є 4-мегапіксельна камера під дисплеєм.

Але що відрізняє Galaxy Z Fold 4 від багатьох інших сучасних мобільних пристроїв, так це його продуктивність. Він також має підтримку фірмового стилуса S Pen, але у нього немає спеціального слота для його зберігання, хоча ви можете докупити відповідний чохол.

Z Fold 4 працює під управлінням операційної системи Android 13, яка дуже добре оптимізована для комфортної роботи в багатозадачному режимі під час використання декількох екранів.

Принцип дуже схожий з тим, як працює панель завдань на комп’ютері з Windows, даючи змогу швидко перемикатися між додатками, які запущені на різних дисплеях.

Ви можете використовувати до трьох застосунків на розгорнутому екрані і додати четвертий застосунок зверху в плаваючому вікні.

Змінити форму і розмір кожного вікна застосунку дуже просто, так само як і активувати саму багатозадачність. Крім того, Galaxy Z Fold 4 працює в режимі Samsung DeX, перетворюючи ваш смартфон на настільний комп’ютер, а також надаючи доступ до Xbox Games Pass від Microsoft.

5. Samsung Galaxy Z Flip 4

Z Flip 4 поєднує в собі все, що пропонує Z Flip 3 – симпатичний, компактний дизайн, міцне шарнірне з’єднання і відмінну продуктивність – і в ньому це все реалізовано набагато краще.

Цього разу ви отримуєте покращений, вишуканий дизайн із тоншим і непомітнішим шарнірним з’єднанням, завдяки якому смартфон приємно відкривати та закривати.

Z Flip 4 також може похвалитися більш плоскою бічною рамкою, що робить його більш гладким і привабливим порівняно із закругленою рамкою смартфона Z Flip 3.

У смартфона є невеликий зовнішній 1,9-дюймовий AMOLED дисплей з роздільною здатністю 260 x 512 пікселів. Samsung зберегла розмір цього екрана на рівні попередньої моделі, але він, як і раніше, чудово підходить для управління повідомленнями або перевірки календаря.

Якщо відкрити смартфон, можна побачити 6,7-дюймовий AMOLED дисплей з роздільною здатністю 2640 x 1080 пікселів і змінною частотою оновлення від 1 Гц до 120 Гц.

Z Flip 4 оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, 8 Гб оперативної пам’яті і до 512 Гб вбудованої пам’яті. Цей смартфон дуже швидкий і продуктивний. Він справляється з будь-яким завданням і з легкістю працює в режимі багатозадачності.

Galaxy Z Flip 4 може похвалитися збільшеним часом автономної роботи в порівнянні зі своїм попередником завдяки потужнішій двоелементній батареї ємністю 3700 мАг.

Ви також отримуєте дротову зарядку потужністю 25 Вт, яка заряджає смартфон від 0 до 50% приблизно за 30 хвилин. Є й підтримка швидкої бездротової зарядки.

У смартфоні доступна система камер, що складається з 12-мегапіксельного основного об’єктива з оптичною стабілізацією зображення і автофокусом, 12-мегапіксельного надширококутного об’єктива і 10-мегапіксельної селфі-камери.

Сенсор основної камери дає змогу робити знімки на 65% яскравіше, а це означає, що Galaxy Z Flip 4 має перевагу під час зйомки в умовах низької освітленості порівняно з деякими іншими смартфонами.

6. Samsung Galaxy S21 FE

S21 FE був випущений майже через рік після виходу основної лінійки S21 і прямо перед анонсом S22 в лютому 2022 року. Але це не означає, що він не вартий вашої уваги.

Можливо, в його дизайні немає нічого особливого, але він має приголомшливий 6,4-дюймовий динамічний AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц, який чудово підходить для ігор.

Роздільна здатність дисплея 2400 х 1800 пікселів не найвища за сучасними мірками, але насправді, завдяки цьому факту, час автономної роботи смартфона тільки збільшився, що відмінно підходить для тривалих ігрових сесій.

До того ж, дисплей смартфона дуже яскравий, тому вам навряд чи потрібно буде налаштовувати його на повну яскравість, що також є ще одним плюсом для тривалості часу автономної роботи.

Під “капотом” S21 FE встановлений той самий процесор, що і в S21 Ultra: Snapdragon 888 – хоча трохи розчаровує те, що Samsung не використала в ньому новіший процесор Snapdragon 8 Gen 1.

Проте, продуктивність пристрою на висоті, і цей смартфон повинен легко справлятися з новітніми іграми і багатозадачністю, хоча зрідка можна помітити періодичні пригальмовування в деяких більш вимогливих іграх.

Ви також отримуєте 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті і 128 або 256 Гб вбудованої пам’яті, але без слота для карт пам’яті microSD.

Завзятих геймерів може трохи розчарувати батарея ємністю 4500 мАг. Так, заряду акумулятора повинно вистачати на роботу смартфона протягом усього дня (якщо звичайно не грати весь день), але вам майже напевно потрібно буде підзарядитися ввечері.

Що стосується підзарядки, смартфон підтримує швидку зарядку на 25 Вт і бездротову зарядку на 15 Вт, як і більшість його конкурентів, тож ви завжди зможете швидко повернутися до ігрового процесу.

Система камер цього смартфона не являє собою нічого особливого і дуже схожа на систему S20 FE. Вона представлена 12-мегапіксельним основним об’єктивом, 12-мегапіксельним надшироким і 8-мегапіксельним телеоб’єктивом.

В результаті виходять чудові знімки, які зроблені при денному світлі, але щоб отримати щось хороше вночі, потрібно додаткове освітлення.

До портретного режиму зауважень немає, він відмінно справляється із завданням, красиво розмиваючи фон, а ось масштабування на цьому смартфоні не може похвалитися чимось видатним.

Загалом, S21 FE може здатися дивною покупкою, особливо в той час, коли на ринку доступна серія S23, але для любителів ігор, які шукають смартфон з яскравим дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц і стабільною продуктивністю, це хороший варіант.

7. Samsung Galaxy A53 5G

Galaxy A53 5G – відносно недорогий смартфон компанії Samsung і вважається одним з найкращих бюджетних варіантів на сьогоднішній день.

При цьому, зовні він має доволі респектабельний вигляд, смартфон оснащений чудовим 6,5-дюймовим Super AMOLED дисплеєм і батареєю ємністю 5000 мАг, він доступний у білому, чорному або двох привабливих відтінках: небесно-блакитному або світло-персиковому.

При вазі всього 186 грам цей смартфон трохи легший за свого попередника. 6,5-дюймовий екран має частоту оновлення 120 Гц, яку можна легко заблокувати на 60 Гц для економії заряду батареї.

Під “капотом” знаходиться восьмиядерний процесор Exynos 1280 з 6 або 8 Гб оперативної пам’яті, тож Galaxy A53 5G має справлятися з більшістю завдань.

У смартфона також є до 256 Гб вбудованої пам’яті і він підтримує роботу з картами пам’яті microSD, щоб ви могли розширити цей обсяг.

Крім того, у вас є можливість виділити до 6 Гб вбудованої пам’яті для використання в якості віртуальної оперативної пам’яті – це чудово підходить для підтримки високого рівня багатозадачності.

Акумуляторна батарея ємністю 5000 мАг забезпечує дводенний час автономної роботи під час звичайного використання на частоті 120 Гц, хоча під час інтенсивнішого використання або в іграх цей показник, імовірно, зменшиться.

Тож, якщо вам набридло заряджати свій смартфон наприкінці кожного дня, цей пристрій для вас. Зі смартфоном вам також доступна 25-ватна дротова зарядка, а ось бездротової зарядки у нього немає, як і
самого зарядного пристрою в комплекті.

За свою ціну Galaxy A53 5G має масу функцій, включно із захистом від потрапляння води за стандартом IP67, слотом для карт пам’яті microSD і навіть підтримкою мереж нового покоління 5G.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.