Все, що потрібно знати перед покупкою браслета Xiaomi Mi Band

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Браслет Mi Band є найпопулярнішим гаджетом компанії Xiaomi, яким користуються не лише фанати китайського бренду, а й власники смартфонів Samsung та Apple . Навіть якщо до кінця 2022 року ви не встигли купити Mi Band, то напевно зробите це в найближчому майбутньому, адже пройти повз такий дешевий і функціональний аксесуар просто неможливо. Однак у голові людини, яка вперше дізналася про існування браслета Xiaomi , виникне багато питань, що стосуються цього гаджета. Намагаюся на них відповісти, щоб ви не боялися купувати фітнес-трекер і зрештою зробили правильний вибір.

Підробка Mi Band

Фітнес-трекер Mi Band настільки популярний, що у сирих підвалах Чанчуня та Тяньцзіня невгамовні китайці створюють його підробки. Здавалося б, гаджет і так дешевий. Навіщо створювати його копію? Той, хто не знає, скільки коштує Mi Band , обов’язково припуститься помилки і купить підробку фітнес-браслета Xiaomi , віддавши тим самим гроші шахраям.

Щоб відрізнити підробку Mi Band, купуйте тільки в перевіреному магазині. Також не забувайте, що браслет Xiaomi хоч і дешевий, але коштує зазвичай не менше 1000 грн. Купити оригінал за 500 гривень у вас вийде хіба що з рук. І в цьому випадку як мінімум потрібно звернути увагу на коробку Mi Band .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Вже здогадалися, де тут оригінал?

Як правило, замість фірмового логотипу Xiaomi на коробку з підробкою візуально наносять схожий знак (у нашому випадку — «M6»). Якщо браслет у вас на руках, то гляньте на його датчики. На них сильно економлять шахраї, розміщуючи у кращому разі пульсоксиметр. Ну і логотип Xiaomi, само собою, вигравіруваний лише на корпусі оригіналу.

У підробки (ліворуч) всього 1 датчик і немає гравіювання

Xiaomi Smart Band та Xiaomi Mi Band — різниця

Фітнес-браслети Xiaomi називають по-різному. В одному магазині ви можете зустріти найменування Xiaomi Mi Band, у другому Xiaomi Mi Smart Band, а в третьому Xiaomi Smart Band. Все це той самий фітнес-браслет, а плутанина викликана схильністю китайського виробника до частих ребрендингів, які трапляються раз на кілька років.

Правильна назва зараз – Xiaomi Smart Band. Саме під цим ім’ям у продаж надійшло 7 покоління фітнес-трекера. Але за звичкою багато хто продовжує називати браслет просто Mi Band. Таке найменування набагато лаконічніше довгого Xiaomi Smart Band, а тому воно використовується найчастіше.

Китайська версія Mi Band

Xiaomi випускає свої гаджети окремо для китайського та глобального ринків. Візуально CN Version та Global Version Mi Band не відрізняються. Тільки на коробці модифікації, призначеної для Піднебесної, ви помітите велику кількість характерних ієрогліфів.

Китайські версії дешевші і підтримують російську мову так само, як і браслети для глобального ринку. Але є кілька нюансів. Наприклад, деякі користувачі скаржаться, що їх Mi Band 7 не підключається до телефону. Проблема полягає саме в китайській версії гаджета. Для вирішення при вході в програму Mi Fitness , яка використовується для сполучення смартфона та браслета, потрібно вказати регіон «Китай». Російська мова нікуди не подінеться, і ви зможете легко підключити та налаштувати Mi Band.

Ще один нюанс пов’язаний виключно з Mi Band 7 Pro – першим браслетом Xiaomi з GPS. Китайська версія гаджета легко підключається до смартфону, але не показує на ньому маршрут тренувань, для чого і потрібен GPS-трекер. Тому у випадку з цим браслетом краще переплатити за глобальну версію, якщо ви хочете скористатися повноцінним набором функцій.

Додатки для Mi Band

Щоб підключити Mi Band до телефону , вам знадобиться мобільний додаток. Раніше він був один і називався Mi Fit. Тепер старий додаток перейменовано в Zepp Life , а новоспеченим власникам фітнес-браслетів Xiaomi рекомендується використовувати програму Mi Fitness .

Факт у тому, що ви можете підключити браслет Xiaomi через будь-яку з 2 згаданих додатків. Ось тільки в Mi Fitness підтримуються моделі, починаючи з Xiaomi Mi Smart Band 6, тоді як у Zepp Life – все. Візуально приємніше виглядає нова програма, але має істотний мінус для тих, хто користується різними екосистемними продуктами Xiaomi: налаштувати поєднання з вагами Mi Smart Scale 2 не вийде.

Мій діапазон до NFC

На китайських презентаціях зазвичай показують дві версії Mi Band. Одна стандартна, а друга – з підтримкою датчика NFC для здійснення безконтактних платежів. Друга версія трохи дорожча, у зв’язку з чим гостро постає питання необхідності переплачувати за неї.

Браслети Mi Band з NFC , які продаються на AliExpress, підтримують лише платіжний сервіс AliPay . Він у нас не працює. В Україні також можна зустріти, наприклад, Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC. Він дорожчий за звичайну версію, але із заявленою підтримкою безконтактних платежів у нашій країні.

Ремінець для Mi Band

Одна з головних причин, що змушують людей купувати браслети Xiaomi , – кастомізація. На AliExpress можна знайти безліч різних ремінців для гаджета, які допоможуть вам виділитися в натовпі:

  • різнокольорові ремінці ;
  • ремінець у стилі Nike ;
  • нейлоновий ремінець ;
  • металевий ремінець .

Змінні аксесуари коштують трохи більше 50 гривень, що робить можливості кастомізації браслета практично необмеженими. Однак важливо сказати про сумісність ремінців Mi Band , адже корпус гаджета змінюється від покоління до покоління.

Усі ремінці, починаючи з Mi Band 3, сумісні з новими браслетами аж до Xiaomi Mi Smart Band 6. За бажання ви можете натягнути стару петлю на новий Mi Band 7 , але зробити це буде важко, та й з’являться невеликі проміжки. Все-таки корпус браслета 2022 став більшим, а тому до нього потрібен, так би мовити, індивідуальний підхід.

Mi Band швидко розряджається – що робити

В описі кожного браслета Mi Band на сайті Xiaomi йдеться про безперервну роботу від одного заряду протягом 14 днів, але реальна автономність може відрізнятися на гірший бік. Якщо ви з тих, хто скаржиться на те, що браслет Xiaomi швидко розряджається або хочете перед покупкою знати, як досягти максимальних показників часу роботи, після підключення зробіть таке:

  • відключіть повідомлення про дзвінки та SMS;
  • забороніть оповіщення про необхідність розім’ятись;
  • відключіть цілодобовий вимір пульсу, насиченості крові киснем та рівня стресу;
  • відмовтеся від функції автоматичного включення екрана поворотом зап’ястя;
  • активуйте нічний режим та встановіть середній рівень яскравості.

Про те, як на практиці реалізувати дані рекомендації, ми вже розповідали, тому зараз не будемо докладно зупинятися на інструкціях. Якщо у вас ще залишилися питання, пов’язані з роботою Mi Band, задавайте їх у коментарях. Намагатимемося вчасно відповісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.