Влада Бразилії заборонила Apple продавати iPhone без зарядного пристрою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рішення Apple виключити блок живлення з коробок з iPhone свого часу наробило чимало галасу. Пізніше цю практику почали копіювати й інші бренди — але схоже, що незабаром ситуація може змінитися. Принаймні, у Бразилії, влада якої оштрафувала американський бренд і заборонила в країні продаж iPhone у «урізаній» комплектації.

За даними Reuters, міністерство юстиції Бразилії наказало Apple припинити продаж iPhone без зарядного пристрою в коробці на території країни. За словами офіційних осіб, відсутність аксесуара розцінюється як «навмисна дискримінаційна практика щодо споживачів». Крім того, компанія була оштрафована на суму близько 12,275 млн бразильських реалів ($2,34 мільйона).

Рішення відомства зачіпає моделі iPhone 12, iPhone 13 та останні ревізії iPhone SE. У свою чергу, представники Apple заявили, що компанія оскаржить рішення бразильської влади. Як і раніше, вендор посилається на екологічний порядок денний, пояснюючи відсутність зарядного пристрою в коробці з новими смартфонами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Адаптери живлення являли собою наше найширше використання цинку і пластику, і усунення їх з коробки допомогло скоротити викиди вуглецю більш ніж на 2 мільйони метричних тонн, що еквівалентно видаленню з доріг 500 000 автомобілів на рік”, – заявили представники компанії в інтерв’ю Bloomberg.

Очікується, що Apple випустить у мінімальній комплектації і готується до сьогоднішньої прем’єри iPhone 14. За статистикою, серія iPhone 13 змогла показати хороші обсяги продажів навіть без блоку живлення в коробці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.