Google заборонить програмам VPN блокувати рекламу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 1 листопада 2022 року в магазині програм Google Play Store зміняться правила роботи VPN-сервісів. У магазині залишаться лише ті анонімайзери, які працюватимуть на основі Android VPNService.

У Google заявили, що таким чином VPN клієнти не зможуть втручатися у показ реклами та блокувати подібний контент, а тому впливати на монетизацію додатків. Інші просто не зможуть пройти модерацію.

Як зазначається, зроблено це, швидше за все, для того, щоб припинити махінації з рекламними оголошеннями, а також активність VPN-додатків, які збирають дані користувачів. Усі розробники такого софту зобов’язані будуть у Google Play повідомляти, що працюють з використанням VPNservice.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ряд компаній, зокрема, шведська Blokada, що розробляє VPN, що блокує рекламу, побоюється, що нові правила вплинуть на роботу однієї з версій її застосування, а також ще кількох програм, орієнтованих на конфіденційність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.