Анонсовано масштабне оновлення “Дія”: додадуть одразу 10 нових послуг

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках нового релізу український державний сервіс “Дія” найближчим часом зазнає масштабного оновлення. Про це 19 серпня в ефірі телешоу «Єдині новини» розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, ключовим сервісом, який зараз відновлюється, є каршерінг. Тобто лише кількома кліками технологічним паспортом можна поділитися з іншими. Крім того, наразі перевіряються пенсійні посвідчення та посвідки на тимчасове проживання. Наразі всі сервіси проходять бета-тестування і найближчим часом стануть доступними для всіх українців.

Наразі «Дія» також активно працює над створенням можливостей придбати військові застави за кілька кліків у мобільному додатку. Незабаром українці зможуть купувати військові облігації та заробляти або хоча б відкладати гроші на інфляції, оскільки ці облігації більше схожі на депозит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, тепер у Diyou можна подати заявку на виїзд за кордон. Це стосується чоловіків призовного віку. Звісно, ​​є й інші умови, але головне — подати заявку в державній програмі.

Ще одна новація – можливість дозволити вивезення дітей з України. Це була дуже важлива функція, оскільки війна розкидала багато сімей по містах і не всі мали можливість звернутися до нотаріуса для оформлення документів. Акція дозволить мамі чи татові за лічені секунди виїхати з дитиною за кордон. Крім того, найближчим часом цифрові файли в додатку будуть перекладені англійською мовою, щоб українці, змушені ховатися від воєн за кордоном, могли користуватися звичайним додатком.

«Операція» — це реальний вихід із ситуації воєнного часу. Не всі українці мають збережені документи, і не всі мають доступ до державних органів чи сервісних центрів для вирішення тих чи інших питань. Усі громадяни України можуть вирішити бюрократичні питання в кілька кліків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.