Без категорії

Які смартфони точно не можна купувати на Аліекспрес

Share

Часи, коли купувати дешеві Android-смартфони було соромно та просто нераціонально, вже минули. Сьогодні будь-який недорогий апарат на базі ОС від Google працюватиме не гірше за дорожчий. Причому навіть вони виглядають найчастіше не гірше. Не сумніваюся: якщо перед вами опиниться апарат за 5-10 тисяч гривень, ви, швидше за все, не відразу зрозумієте, де з них який. Але одна річ, коли ви можете подивитися на пристрій живою, і зовсім інша — коли замовляєте його, орієнтуючись на маркетингові зображення. Іноді такий підхід може дуже вам пошкодити. Зараз поясню чому.

Напевно ви бачили на АліЕкспрес смартфони, які виглядають аж надто добре для своєї ціни. Як правило, це клони більш дорогих моделей, але трапляються і цілком собі самобутні на вигляд пристрої. Часто вони навіть пропонують хороше поєднання параметрів. Наприклад, 8-12 ГБ оперативної пам’яті та 256-512 ГБ вбудованого сховища. Але не ведіть на це.

Купівля смартфонів на Аліекспрес

Ще минулого тижня всі тематичні видання вийшли з новиною про те, що LeEco знову виходить на ринок із копією iPhone 13. Як і належить копіям, які мають бути схожі на оригінал лише зовні, а продаватися при цьому мають дешевші, цю оцінили приблизно в десяток разів дешевше. При всьому тому, що апаратну начинку цьому апарату довірили цілком осудну:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Процесор – Unisoc CPU T310
  • Дисплей — 6,5 дюйма, HD+
  • Пам’ять – 4/64, 4/128, 4/256 ГБ
  • Камера — 8/5 Мп
  • Акумулятор – 4000 мА*год
  • Платформа — Android 11

Як бачите, пам’яті біля клону iPhone 13 хоч греблю гати. А зовнішність, яка майже повністю копіює флагманський смартфон Apple, досить сильно спонукає купити його собі. Але ось проблема – насправді апарат виглядає зовсім не так, як на рекламних зображеннях, опублікованих виробником. Насправді, друзі мої, все набагато гірше.

Якийсь нещасний вирішив ризикнути та замовив собі новий смартфон від LeEco. Проте отримав він не копію iPhone 13, а жалюгідну пародію, на яку навіть дивитись виявилося боляче. Тому що єдине, що робить його більш-менш схожим на оригінал, — це зовнішній вигляд чубчика у верхній частині екрану, який дизайнери LeEco безжально злизали у Apple за принципом «щоб було».

Копії Айфона з Алі

Зліва – маркетинговий рендер, праворуч – реальний апарат

За фактом LeEco випустила щось незрозуміле. Ви тільки порівняйте це:

  • Рамки з обох боків копії в 3-4 товщі, ніж в оригіналу;
  • Якщо у оригіналу зовсім відсутнє підборіддя, то копія він видається настільки, що на ньому можна посидіти як на сходах;
  • Скляна поверхня, що прикриває дисплей оригіналу, – плоске, що йде врівень з корпусом, тоді як копія це опукла і товста панель.

Втім, інтерфейс розробники LeEco постаралися скопіювати трохи краще. У всякому разі, користувачі iPhone помітять, що оформлення папок виконано так само, як на iOS. Іконки додатків теж мають квадратну форму із заокругленими краями. І навіть значки акумулятора та Wi-Fi виконані у стилістиці оригіналу. Жаль тільки, відсотки зарядки так і не додали.

Природно, купуючи смартфон за 5 тисяч гривень, потрібно усвідомлювати, що він не буде таким же крутим, як iPhone. Інша річ, що виробник фактично обдурив своїх покупців, показавши їм одне, а насправді надіславши зовсім інше. Адже можливості переконатися і перевірити, як виглядатиме копія насправді, ні в кого з перших покупців не було.

Адже це не єдиний випадок. На Аліекспрес купа таких пропозицій, коли продавці реалізують відверто шлаковий товар з акаунтів з накрученими оцінками та відгуками. На жаль, багато хто ведеться на це розлучення, платить гроші, і тільки коли підробка дійде до них, починають усвідомлювати, що їх обдурили. Будьте розумнішими: безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024