Чому телефон дуже гріється. Названа причини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сильний нагрівання – одна зі скарг, які ми чуємо про останні флагманські чіпи Qualcomm. У дискусіях експертів та звичайних користувачів на тему перегріву чіпів Snapdragon часто звучить аргумент, що до цього призводить недосконалість технологій Samsung. Адже саме південнокорейський гігант виробляє той самий Snapdragon 8 Gen 1, який активно критикується за виділення великої кількості тепла. Але якби все було так просто, то проблема не була б проблемою. Є ще кілька причин, що призводять до перегріву.

Чому гріється телефон

І Snapdragon 8 Gen 1 і Exynos 2200 засновані на 4-нанометровому техпроцесі Samsung і мають багато в чому схожу архітектуру, включаючи одне ядро ​​Cortex X2 для виконання складних завдань, три «звичайні» ядра Cortex-A710 і чотири ядра Cortex-A710. A510 для найпростіших завдань.

Низка експертів вважає, що проблема криється в самій архітектурі ядер. До факторів, що так само негативно впливають на перегрів, фахівці відносять конструкцію деяких компонентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вони підкреслили, що чіпсети Apple також використовують дизайн ARM, але вони потужніші і не страждають від проблем із перегріванням. Очевидно, що причина правильної оптимізації для роботи на конкретних пристроях, адже Apple виробляє чіпи для себе і може їх дуже тонко налаштовувати. Qualcomm і Samsung, зі свого боку, розробляють чіпи для смартфонів, що випускаються різними виробниками з різним компонуванням і ПЗ. Це лише «заготівля», навколо якої будуються смартфони.

Погана оптимізація смартфона

Зважаючи на все, серед причин того, що той же Snapdragon 8 Gen 1 схильний до перегріву, можна назвати погану роботу самих виробників смартфонів з доведення та грамотного настроювання чіпів для роботи на конкретних моделях. Вони нехтують цим і використовують конструкцію без внесення будь-яких змін. Продуктивності вистачає, і вони не хочуть витрачати гроші та час на додаткову оптимізацію. Простіше кажучи, процесори встановлюються як є, і це велика проблема.

Погано працює процесор у телефоні

В результаті частина можливостей процесора йде на його нагрівання , а не оптимальну роботу. Якщо продуктивність не завжди страждає і навіть у режимі перегріву її вистачає, то акумулятор страждає значно більше. Він сідає швидше та швидше зношується через використання в умовах перегріву. Високі температури є згубними для акумуляторів. І нехай перегрів процесора не здатний призвести до спалаху, але теоретично це може спричинити здуття батареї.

Така думка експертів має право на життя. Але в той же час це не пояснює, чому той самий Dimensity 9000, який використовує ядра та дизайн ARM, працює краще. Він розроблений для потреб різних виробників, але при цьому не має великих проблем із перегріванням. Виходить, він кращий за Snapdragon 8 Gen 1? Виходить так. Він не програє у функціональності, але виграє в тому, що не так сильно перегрівається . Тобто це ще один плюс у його скарбничку.

Процесор, який не гріється

Інсайдер, відомий під ніком Digital Chat Station, повідомив, що тайванська компанія MediaTek вже працює над новою розігнаною версією актуального чіпсету Dimensity 9000. Необхідність її випуску обумовлена ​​швидким виходом Snapdragon 8 Gen 1+. За чутками, він буде продуктивнішим, але в ньому на базовому рівні буде частково вирішена проблема перегріву.

Поточний Dimensity 9000 легко перевершує Snapdragon 8 Gen 1 (в тестах AnTuTu і Geekbench), але зупинятися на цьому не можна і треба пропонувати нові і нові технології, які не просто підвищують потужність процесора, але й покращують інші його характеристики. Зокрема йдеться про нагрівання, оптимізацію та можливість легкої інтеграції. За чутками, потужніший Snapdragon 8 Gen 1+ може бути доступний вже в травні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.