iPhone без чубчика вийде через два роки. Але це не точно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про нові iPhone з’являються практично щодня: здається, Apple все-таки почула своїх користувачів і вирішила змінити дизайн смартфонів та освіжити їхній зовнішній вигляд як спереду, так і ззаду. Виріз для Face ID залишиться з нами як мінімум на два роки – з цим просто потрібно змиритися. Тим не менш, Apple не залишатиме Face ID назовсім, але ми чудово знаємо, як швидко компанія «перевзутається». Або вся річ у самих інсайдерах, які доводять інформацію неправильно. У будь-якому випадку, порадіємо: чубчик з iPhone зникне, але доведеться трохи почекати. Втім, все по порядку.

Яким буде iPhone 14

Тиждень видався багатим на інсайди: ми побачили прототипи iPhone 14, які як-не-як, але оновилися і змінилися. Так стало відомо, що смартфонів буде відразу чотири. Один з них цікавить найбільше – це iPhone 14 Max, який замінить компактний iPhone 13 mini . Те, що Apple відмовиться від mini-версії, було відомо ще минулого року: компанія ризикнула і випустила невеликий смартфон, але він з тріском провалився що в першому поколінні (проблеми з акумулятором), що в другому. Щоправда, до iPhone 13 mini претензій не було , але у 2022 році вже нікому не потрібен смартфон із дисплеєм 5,4 дюйма.

Тепер iPhone 14 можна буде дізнатися не лише ззаду, а й спереду

Apple взяла це до уваги і вирішила випустити iPhone 14 Max одразу з екраном 6,7 дюйма. Щоправда, смартфон буде не на топовому залозі: компанія вирішила відокремити звичайні iPhone та Pro-версію. Отже, iPhone 14 та iPhone 14 Max отримають процесор A16, отриманий шляхом перейменування А15 Bionic. Навіщо обманювати людей і йти на подібні хитрощі? Ну, ви знаєте Apple .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також відомо, що iPhone 14 та iPhone 14 Max збережуть виріз для Face ID з попереднього покоління, а Pro-версії отримають горезвісний «острівець». А ще ви можете їх відрізнити по задній панелі: на звичайних версіях буде подвійний модуль камер, а на прошках – потрійний.

Коли вийде iPhone без чубчика

Як не крути, але причепитися до твердження, що iPhone 14 Pro буде без чубчика , не вийде. Виріз стане набагато меншим, а корисна площа екрана — більшою. Але якщо чекаєте, що на передній панелі не залишиться нічого зайвого, то у мене для вас хороша новина – доведеться почекати щонайменше два роки. Відомий аналітик “Мінг-Чі Куо” повідомляє , що Айфон без вирізу з’явиться не раніше 2024 року – це буде iPhone 16. Смартфони отримають підекранну фронтальну камеру, а під дисплеєм розташуються всі необхідні елементи роботи Face ID.

Мабуть, Touch ID точно не буде в iPhone (не рахуючи iPhone SE, звичайно ж) мінімум два роки. Що буде далі – велике питання. До речі, аналітик і раніше зазначав, що Apple відклала використання підекранного сканера відбитка пальців – як бачимо, інсайдер не помилився. Правда, на прикладі iPhone 14 можна з упевненістю сказати, що екран без вирізів з’явиться виключно на Pro-версіях, а простим версіям дістанеться чубчик Face ID з iPhone 14 – у вигляді того самого острівця.

Яким буде новий iPhone

В принципі, довіряти словами інсайдера можна – він рідко помиляється у своїх прогнозах, правда, частенько їх коригує: тобто якщо зараз він стверджує, що Apple випустить iPhone без чубчика , то через пару місяців він може повідомити про те, що компанія відмовилася від цього рішення. Журити його нема за що: це залежить не від нього. Є також і питання до Apple: як компанія планує сховати Face ID під екран, якщо досі не впровадила підекранний сканер відбитка пальців, випускаючи той самий дизайн iPhone SE вже котрий рік поспіль? Це відбувається недарма.

Щоправда, надія все-таки є: кажуть, що у Тіма Кука просто немає жодних інноваційних ідей, а ще, як ви знаєте, термін його правління добігає кінця. Це означає, що оновленням iPhone та інших продуктів Apple займеться вже новий глава компанії: зверніть увагу на те, як зрушуються плани випуску AR-гарнітури , а також горезвісного складаного iPhone . Можна з упевненістю стверджувати, що в найближчі 2 роки Apple почне викочувати нові пристрої. Отже, чекатимемо і сподіватимемося на краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.