Як правильно заряджати смартфон?

Сучасні смартфони оснащуються літій-іонними акумуляторами різної ємності. Це батареї нового типу. На відміну від нікель-метал-гібридних (Ni-MH) акумуляторів, “розганяти” їх не потрібно. Тепер при покупці нового смартфона немає сенсу здійснювати його повну розрядку та повну зарядку. А користуватися пристроєм можна починати одразу. Час життя літій-іонних (Li-ion) акумуляторів становить кілька років, проте при неправильному їх використанні цей термін може зменшитися. Крім того, навіть якщо батарея не експлуатується, її ємнісні характеристики з часом скорочуються. Тому, при покупці смартфона, звертайте увагу на рік його виготовлення. Як правильно користуватися пристроєм, щоб батарея прослужила довше?

Зміст

  1. Регулярна зарядка
  2. Калібрування
  3. Зберігання смартфона

1. Регулярна зарядка

Як вже було сказано вище, чекати повної розрядки акумулятора, щоб знову зарядити смартфон, вже не потрібно. Постійна практика подібного методу може скоротити ємність батареї. Ставити на підзарядку смартфон бажано не знижуючи рівень нижче 20%. Тобто, заряджати смартфон можна практично будь-коли, але не опускаючи рівень ємності нижче 20%. Кожна батарея розрахована на певну кількість циклів заряду/розряду.

Багато моделей мають акумулятори з ємністю понад 3000 мАг, а час роботи смартфонів від однієї зарядки може становити 3-4 дні та довше. Але від того, наскільки рідко буде заряджатися батарея, тривалість її життя не збільшиться. Процес заряджання пристрою займає зазвичай кілька годин. І часто телефон залишають заряджатися на ніч. Але це робити не варто.

2. Калібрування

У процесі експлуатації пристрою не рекомендується постійно повністю розряджати смартфон, але раз на кілька місяців це робити потрібно. Справа в тому, що постійне підзаряджання акумулятора протягом дня і коливання рівня заряду в межах 40-80% призводить до неправильного відображення рівня заряду. А процедура повного розряджання/заряджання акумулятора калібрує їх заново, виставляючи нижній та верхній прапор акумуляторної зарядки.

3. Зберігання смартфона

Для оптимальної роботи електронних пристроїв потрібна температура 1-25 градусів. Знаходження при нижчій температурі прискорює розрядку батареї, а підвищення температури може перегріти процесор і телефон може зависати. Тому смартфони бажано тримати подалі від обігрівачів, радіаторів та прямих променів сонця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.