Чому режим «інкогніто» насправді не рятує від хакерів та стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При відвідуванні різних сайтів користувачі часто включають в браузер режим «інкогніто», сподіваючись, що таким чином будуть захищені їх дані і ні в кого не вдасться відстежити інформацію про їх активність в інтернеті.

Але, як стверджує експерт з інформаційної безпеки, режим «інкогніто» насправді не рятує від хакерів та шахраїв. Він потрібен лише приховування від цікавих колег інформації про відвіданих вами ресурсах.

Як зазначив Галов, в цьому режимі браузер лише не зберігає інформацію про відвідувані сайти, файли cookie, історію завантажень та дані авторизації. Комусь достатньо і цього, але якщо говорити про повноцінний захист, то інкогніто не може його забезпечити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж, якщо на комп’ютер здійснено атаку хакера, то режим «інкогніто» марний. “Ця технологія не захистить від шкідливого ПЗ, у тому числі від кейлоггерів, які вміють перехоплювати натискання клавіш на клавіатурі або просунутого шпигунського ПЗ, а також від сталкерських програм”, – розповів експерт.

Галов також порадив завжди перевіряти при виході з браузера в режимі «інкогніто», чи дані користувача не збереглися на пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.